Άλλα κλασσικά!

nonos

Member
Reaction score
23.890
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Τρέλα.. :love: Και αν είναι αυτό που νομίζω, με αρκετά γνωστό κάτοχο στο χώρο των φρένων , κάτοχο και άλλων γρήγορων 21. Το συγκεκριμένο μάλιστα πρέπει να έχει ξεπεράσει τις 350.000km
34834

dap

Member
Reaction score
1.496
Πόντοι
407
Με την προϋπόθεση ότι ισχύει το σηματάκι του κυβισμού (που μάλλον ισχύει δηλαδή, αμερικάνικος είναι ο προφυλακτήρας δεν πηγαίνανε μικρότερα 280 εκεί), χαρά στο κουράγιο του και στην τσέπη του που κυκλοφορεί με κανονικές πινακίδες ένα μοντέλο της δεκαετίας του 1970 (στην δεκαετία του 1980 αυξήθηκε ο κυβισμός των "μεγάλων" 107...). Από την άλλη φαίνεται πως υπάρχει πολύς κόσμος που έχει την οικονομική άνεση να κυκλοφορεί το αυτοκίνητο που αγάπησε στα νιάτα του και καλά κάνουν,...

Nikephoros

Member
Reaction score
15.433
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Με την προϋπόθεση ότι ισχύει το σηματάκι του κυβισμού (που μάλλον ισχύει δηλαδή, αμερικάνικος είναι ο προφυλακτήρας δεν πηγαίνανε μικρότερα 280 εκεί), χαρά στο κουράγιο του και στην τσέπη του που κυκλοφορεί με κανονικές πινακίδες ένα μοντέλο της δεκαετίας του 1970 (στην δεκαετία του 1980 αυξήθηκε ο κυβισμός των "μεγάλων" 107...). Από την άλλη φαίνεται πως υπάρχει πολύς κόσμος που έχει την οικονομική άνεση να κυκλοφορεί το αυτοκίνητο που αγάπησε στα νιάτα του και καλά κάνουν,...
Λοιπόν, μια που το ανέφερες Δημήτρη, δεν είναι κανονικές πινακίδες! Περιέργως είναι ΙΟ, έχει τα χρώματα των συγχρόνων ιστορικών πινακίδων, αλλά η συγκεκριμένη έχει 4 αντί για 5 αριθμούς και στο πλάι γράφει ΕΛΠΑ... Δεν ξέρω περαιτέρω, ούτε έχω γνώσεις επί του θέματος για να το σχολιάσω. Ίσως να πρόκειται για τελευταίου τύπου πινακίδες από την ΕΛΠΑ, λίγο πριν κλείσει και το συγκεκριμένο μου φάνηκε ότι το οδηγούσε μηχανικός, με κατεύθυνση από Βόρεια προάστεια προς συνεργεία του Περιστερίου, επομένως οδηγούσε νόμιμα, σύμφωνα με το παλιό καθεστώς.

Πάντως με έχει στοιχειώσει μία εμπειρία που είχα πριν από 25 χρόνια, όπου για ένα μήνα δούλευα στο Ινστιτούτο Pasteur στο Παρίσι και ένας από τους επιστήμονες εκεί ερχόταν καθημερινά με μία απαστράπτουσα 190SL, δηλαδή ήδη 40 ετών αυτοκίνητο!

Nikephoros

Member
Reaction score
15.433
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Τη βάζω εδώ κυρίως διότι τη βρήκα στο ίδιο οικόπεδο με τη 02 από πάνω (ίσως την έβαζα στα youngtimer, νομίζω, όμως, όχι στα παλιά, μη κλασσικά αυτοκίνητα):

34854

nonos

Member
Reaction score
23.890
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Αυτά πάνε στις "Εγκαταλελειμμένες κούκλες"...

Reaction score
18.233
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
εγκαταλελειμμένες ναι… :D

Nikephoros

Member
Reaction score
15.433
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Ωχ ναι, το ξέχασα αυτό το νήμα! Βέβαια είναι μέσα σε οικόπεδο σπιτιού, δε μου φάνηκαν και πολύ εγκαταλελειμμένες!

dap

Member
Reaction score
1.496
Πόντοι
407
Εν τω μεταξύ στην 02 τα έχουν πάρει όλα στην κυριολεξία και έχουν αφήσει αυτή την ζάντα;:dizzy:

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.965
Πόντοι
747
...το sad, για αυτούς που βάζουν φωτιές, και καταστρέφεται το φυσικό περιβάλλον, περιουσίες, αλλά και ζώα του δάσους που δεν μπορούν να φύγουν. Κάποτε μάζευα χελώνες από την Υμηττό, ( ...ήμουν στην πυροπροστασία ) και τις κατέβαζα σε πιο χαμηλά επίπεδα, όπου θεωρητικά δεν θα έφτανε η φωτιά.

Αυτές οι φωτιές ( ....κατα την εκτίμησή μου ) δεν είναι από γέρους που καίνε χόρτα, ούτε από βραχυκυκλώματα μετασχηματιστών.

Δορυφορικές φωτό, αν αναζητηθούν, θα φανεί αν οι εστίες έναρξης ήταν μόνο μία ή πάμπολλες.

Φίλος, κάτοικος περιοχής που μιλήσαμε, μου είπε ότι έχει τόσες και συνεχείς αναζωπυρώσεις, που απορεί και αυτός. Απορώ και εγώ.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.965
Πόντοι
747
...το sad, για αυτούς που βάζουν φωτιές, και καταστρέφεται το φυσικό περιβάλλον, περιουσίες, αλλά και ζώα του δάσους που δεν μπορούν να φύγουν. Κάποτε μάζευα χελώνες από την Υμηττό, ( ...ήμουν στην πυροπροστασία ) και τις κατέβαζα σε πιο χαμηλά επίπεδα, όπου θεωρητικά δεν θα έφτανε η φωτιά.

Αυτές οι φωτιές ( ....κατα την εκτίμησή μου ) δεν είναι από γέρους που καίνε χόρτα, ούτε από βραχυκυκλώματα μετασχηματιστών.

Δορυφορικές φωτό, αν αναζητηθούν, θα φανεί αν οι εστίες έναρξης ήταν μόνο μία ή πάμπολλες.

Φίλος, κάτοικος περιοχής που μιλήσαμε, μου είπε ότι έχει τόσες και συνεχείς αναζωπυρώσεις, που απορεί και αυτός. Απορώ και εγώ.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.965
Πόντοι
747
Τρακτέρ ! Με άδεια αγροτικού μηχανήματος. Κολλάγανε από πίσω ένα PTO ( Power Take Off ) για την ..........φρέζα, και μετά, καφέ στο Κολωνάκι. Μόδα που ξεκινησε το 1987, με τα πρώτα να είναι τα Mitsubishi Pajero, που έφερνε ο Σαρακάκης με μετατροπή στην Κύπρο.

Συμβόλαιο ενοικίασης 80 στρεμμάτων καλλιεργήσιμης γής από έναν συμβολαιογράφο, ( τα ίδια στρέμματα σε πολλούς ), και .........έτοιμο το Αγροτικό Μηχάνημα.

Μόνο που απαγορευότανε η κίνηση εκτός νομου ( αναφέρεται στην πινακίδα ), αλλά, ποιός ασχολιόταν. !

nonos

Member
Reaction score
23.890
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ένα ξέφραγο μπουρδέλο ήμασταν και είμαστε...

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.965
Πόντοι
747
Οταν η νομοθεσία απαγορεύει την ελεύθερη επιλογή οχήματος από τον μέσο πολίτη, αλλά επιτρέπει σε διάφορες κατηγορίες συγκεκριμένα οχήματα, οι "μεσάζοντες" σου βρίσκουν λύσεις.

Ειχαμε γνωστό, πριν χρόνια, που αγόρασε άδεια ταξί, για να έχει Mercedes Diesel. Και είχε πάρει τότε ένα μοντέλο μεγάλο της σειράς Ε, και κυκλοφορούσε μόνιμα ότι είναι ημέρα συνεργείου.

Εγώ, θα ήθελα ( παλαιότερα ) ένα διπλοκάμπινο Diesel, 4 Χ 4, να πηγαίνω στα βουνά με τα σκί από πίσω ή τις σκηνές και τα ψαροντούφεκα τα καλοκαίρια. Αλλά, οι ιδιώτες, δεν επιτρέπονταν. Και πήρε ένα ο γυναικάδελφος τότε εταιρικό, και καναμε δουλειά.

Εχεις ζήσει το Αγγλικό καθεστως. Μέχρι μπανιέρα μπορείς να κυκλοφορείς, εφόσον περνάει ΜοΤ ( ΚΤΕΟ για τους μη γνωρίζοντες ).

Και η ασφάλεια είναι στον οδηγό. Οπότε, έχεις 5 αυτοκίνητα, αντίκες, καθημερινά, ένα μεγάλο και ένα μικρό, και δεν πληρώνεις ασφάλειες για όσα έχεις πχ εφόσον το όχημα δεν κινείται από εσένα ή με τον περιορισμο των χιλιομέτρων ετησίως. Μια αντίκα, πόσα να κάνει ? ή Road Tax για 3 μήνες.

Αλλά, το αυτοκίνητο ήταν πάντα η αγελάδα που άρμεγε το ........"κράτος", και έτσι έφερε την καταστροφή του τομέα, με τα σαπάκια εισαγωγής, τα τροπέτα που τα κολλάγανε, οχήματα 20-ετίας που δεν έχουν προδιαγραφές ασφαλείας - μολύνουν - καίνε επιπλέον καύσιμα και απαιτούν ανταλλακτικά συνεχώς. πχ εχω 2 25 χρονών.

Top Bottom