Άλλα μη κλασσικά παλιά αυτοκίνητα

minas

Member
Reaction score
3.088
Πόντοι
747
Θεωρω οτι πρακτικα οποιοδηποτε 60ς αμαξι μπορει να χαρακτηριστει κλασσικο.Παρολα αυτα το βαζω εδω,κυριως λογω μαρκας και φημης.
Αν και εχει αρκετες μετατροπες,νομιζω ειναι αρκετα καλοστεκουμενο.

Σημαντικο ειναι οτι διατηρουνται σε αψογη κατασταση τα πλαστικα του ταμπλω.Ειναι μια ζημια που την παθαιναν ολα,και πρακτικα βρισκονται μονο καινουρια(και οχι πολυ φτηνα)

Σημ:Τα ''πλαστικα''του ταμπλω στο συγκεκριμενο μοντελο,στην πραγματικοτητα δεν ειναι πλαστικα.Ειναι κατασκευασμενα απο μιγμα οστεαλευρων και κολλας καζεινης(και για αυτο καταστρεφονται)Πιθανοτατα οχι το πιο καταλληλο υλικο για αμαξι μαζικης παραγωγης,αλλα ισως να ηταν καλη ιδεα για επισκευες\κατασκευες δυσευρετων εξαρτηματων απο καποιον δεξιοτεχνη.Νομιζω εχουμε μελος που εχει σπουδασει αποκατασταση εργων τεχνης,οποτε ισως να ειχε ενδιαφερον η γνωμη του..:)

nonos

Member
Reaction score
24.387
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Πετυχα κατι πιο συγχρονο που ειχα παρα πολλα χρονια να δω αν και υπηρχαν αρκετα τετοια ταξι. Carina 3ης γενιας και μαλιστα GT η συγκεκριμενη ή εστω με στοιχεια της GT, δεν ειμαι σιγουρος.
Μαλιστα το συγκεκριμενο βασει εικονας και καταστασης εσωτερικου ισως να μην ειναι πρωην ταξι.
Για την ιστορια εθεαθη και στο χωριο με το μεγαλυτερο υψομετρο σ ολη την Πελοπόννησο!
38686

38687

38688

Last edited:

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.921
Πόντοι
827
Πετυχα κατι πιο συγχρονο που ειχα παρα πολλα χρονια να δω αν και υπηρχαν αρκετα τετοια ταξι. Carina 3ης γενιας και μαλιστα GT η συγκεκριμενη ή εστω με στοιχεια της GT, δεν ειμαι σιγουρος
Μαλιστα το συγκεκριμενο βασει εικονας και καταστασης εσωτερικου ισως να μην ειναι πρωην ταξι.
Για την ιστορια εθεαθη και στο χωριο με το μεγαλυτερο υψομετρο σ ολη την Πελοπόννησο!
View attachment 38686

View attachment 38687

View attachment 38688
Αυτό πάρει να φυλάσσεται σε γκαράζ ...
Απίθανο πραγματικά...

Giorgos_81

Member
Reaction score
5.154
Πόντοι
817
Οσα ήταν αποχαρακτηρισμένα Ταξί, ( γενικά ) συνήθως είχαν κάτι τρύπες από στηρίγματα του ταξιμέτρου το ταμπλώ. Και στις αρχές που τα έπαιρναν στα χωριά τους, συνήθως λόγω του diesel, τα κρατούσαν στο αρχικό κιτρινο.

Stargazer

Member
Reaction score
2.310
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Εμπειρία δική μου από τα υψόμετρα, χαμηλή υγρασία και χαμηλή θερμοκρασία που σημαίνει χαμηλές εντάσεις χημικών αντιδράσεων κάνει και τα σίδερα και τα ξύλα να διαρκούν πολύ περισσότερο. Είδατε το πόνυ μου το μπλε και έχω άπειρα παραδείγματα από κάτι 40χρονα Toyota στην περιοχή του χωριού μου.
Το μόνο κακό εδώ τα αλάτια όταν χιόνιζε που κάποτε τα χρησιμοποιούσαν για πάσα νόσο οι τοπικοί άρχοντες αντί να κάνουν σωστό αποχιονισμό. Πολλοί όμως πρόσεχαν και είτε δεν έκαναν μετακινήσεις αν μπορούσαν ή μολις ανέβαινε η θερμοκρασία πάνω από 0 έπλεναν τα αυτοκίνητα από κάτω.

nonos

Member
Reaction score
24.387
Πόντοι
1.387
Περιοχή

nonos

Member
Reaction score
24.387
Πόντοι
1.387
Περιοχή
LJ50, αν και προτιμω το απεναντι!
Πρωτη μου αναμνηση απο ενα τετοιο suzuki ,το φρικτο βιντεο στη τηλεοραση καποια χρόνια πιο μετα, με ενα κιτρινο τετοιο και μια γκρι ds να σπρωχνονται στη σειρα στο σκραπ στη πρωτη αποσυρση του '91.

Top Bottom