Αγγελίες άλλων ιστορικών οχημάτων

GiwrgosTer

Member
Reaction score
582
Πόντοι
367
Περιοχή
Χανιά, Κρήτη
Υποθετω αν ειναι σωστη μετατροπη θα χουν περαστει αναρτησεις και φρενα της μεγαλυτερης εκδοσης, ισως και σασμαν αν η 560 φορουσε αλλο απ την 280 ;
Ειναι κιγο καγκουρεμενο βεβαια, μασκα, ζαντες κτλπ

dap

Member
Reaction score
1.580
Πόντοι
407
Ίσως για πρώτη φορά θέλω να γίνω "κακός" στο φόρουμ και να πω πράγματα έξω από τα δόντια......

Πήρε ο αγρότης την μερτσέντα την μεγάλη (γιατί το μέγεθος μετράει) την δεκαετία του 80 που οι κουτόφραγκοι στάζανε τις επιδοτήσεις για να πουλάει μόστρα στα ξενυχτάδικα της εθνικής (τότε η Χαλκηδόνα ήταν κόμβος, είχε και σουβλάκια....). Ποιός ξέρει πόσες μπουζουκλερί γύρισε η 126....

Δεν του άρεσε φαίνεται το χρώμα (silver blau metalic λέει το πλαίσιο...) και την έβαψε μαύρη, που είναι πιο επίσημη....Του είπανε ότι τα 2.800 κυβικά (γιατί πάλι τόσα λέει το πλαίσιο) ήταν η μικρότερη και αποφάσισε να την "μεγαλώσει". Τι τον νοιάζει άμα ταιριάζουν τα φρένα και το σασμάν; Αφού κι αυτό ημιαυτόματο το γράφει. Μόνο τα θερμαινόμενα που έχει τον ενδιέφεραν να ζεσταίνεται ο κ@λος του.

Άμα ήρθε η κρίση και κόπηκε το ρεγάλο από την ΕΕ, πήγε σε κάτι λιμοκοντόρους που τάχα ήξεραν από ιστορικά έδωσε "χαρτζηλίκι" το έκανε ιστορικό αλλά το κυκλοφορούσε στο χωριό κάθε μέρα, γιατί "εδώ εμείς έτσι είμαστε, δεν μας ψάχνουν όπως στην πόλη".

Μια αστυνομία διαδικτύου δεν υπάρχει; Κόψιμο και στην πρέσσα όλα αυτά τα αυτοκίνητα και κυνήγι σε αυτούς της ΕΛΠΑ που του έδωσαν πινακίδα. Σαν τους άλλους που είναι και μουσείο ιστορικού αυτοκινήτου και πουλούσαν "ιστορική" W140 με έτος παραγωγής 1989.....:whip:

Giorgos_81

Member
Reaction score
5.194
Πόντοι
817
Επειδή ξέρεις την σχέση μου με τα οχήματα της συγκεκριμένης φίρμας, και θα γινόμουνα εγώ κακός, δεν μίλησα, και τα είπες εσύ. Αλλά...........σεμνά.

Το τι "μαϊμουδιές" έχω δει τα χρόνια που ασχολήθηκα σοβαρά, δεν λέγεται. Επειίδή σε μια μερίδα πούλαγε το αστέρι, και σε άλλη η έλικα, οι πονηροί έφερναν "τα πάντα", και τα πούλαγαν χρυσάφι. Και οι ....ιδιοκτήτες καμάρωναν. ΛΥπηρά αλλά και επικινδυνα πραγματα.

nonos

Member
Reaction score
24.778
Πόντοι
1.487
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
GiwrgosTer θα σε παρακαλουσα να βαζεις καμια αγγελια Mercedes που αξιζει η κουβεντα, προσοχη.. ηταν η τριτη φορα, οποτε ''καηκες''.. :lol:

34827

34828

34829

34825

34826

dap

Member
Reaction score
1.580
Πόντοι
407
Δεν ξέρω αν είναι γνήσιο, αλλά κάπως έτσι ήταν το εσωτερικό...... Ξέχωρα από αυτό το αυτοκίνητο είναι φανερό ότι έτυχε φροντίδας και προσοχής, όπως δηλαδή πρέπει όλα τα ιστορικά αυτοκίνητα. Ένα μεγάλο μπράβο στον ιδιοκτήτη, σκεφτείτε ότι αυτό το αυτοκίνητο σε αυτήν την κατάσταση είναι μεγαλύτερο από όλους μας εδώ μέσα.

Reaction score
18.449
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Nα πω ην αμαρτία μου θα ήθελα να οδηγώ μια τέτοια

κοκκινη , αλλά χειροκίνητη .

απλα ντρέπομαι να με δουν να κυκλοφορώ με αυτό το σήμα στο καπό …

εκτιμώ την ιστορία της , και παρά το ότι ο Δημήτρης μου είναι εξαιρετικά συμπαθής ,

τα άτομα με τα οποία είχα συνδυάσει την φίρμα στην παιδική μου ηλικία , μου έχουν εμπεδώσει μια αντιπαθεία , μη εκλογικευμένη καρτεσιανά , που μου είναι αδύνατο να υπερβώ

Last edited:

Giorgos_81

Member
Reaction score
5.194
Πόντοι
817
Δεν ξέρω αν είναι γνήσιο, αλλά κάπως έτσι ήταν το εσωτερικό...... Ξέχωρα από αυτό το αυτοκίνητο είναι φανερό ότι έτυχε φροντίδας και προσοχής, όπως δηλαδή πρέπει όλα τα ιστορικά αυτοκίνητα. Ένα μεγάλο μπράβο στον ιδιοκτήτη, σκεφτείτε ότι αυτό το αυτοκίνητο σε αυτήν την κατάσταση είναι μεγαλύτερο από όλους μας εδώ μέσα.
Στην πρώτη παρατήρηση, ναι έτσι ήταν το εσωτερικό, αλλά, στο νορμάλ, το 180, που είχαμε και εμείς, μονον το άνω μέρος του ταμπλώ ήταν ξύλο, οι κολώνες και οι πόρτες. Το υπόλοιπο μισό, ήταν λαμαρίνα στο χρώμα του αυτοκινήτου.

Εδώ, έχουμε ένα Ponton, που από απλή σειρά, γίνεται πλέον σειρά S, και διαφοροποιείται από το "απλό" 180, που είχε κυκλοφορήσει σε πάμπολλες μορφές, μέχρι και ημιφορτηγο, ακολουθώντας την σειρά 170, και εννοείται με κινητήρες diesel.

Το ταμπλώ που θυμάμαι εγώ, εκτός από το άνω ξύλινο μέρος, είχε και καντράν με ένα μεσαίο στρογγυλό και δεξιά - αριστερά τα παραλληλόγραμμα, ταχύτητες στο τιμόνι και και "πάγκο" 3 ατόμων εμπρός.

Επίσης παρατηρώ, αν δεν είναι η φωτό που παραμορφώνει, ότι η πίσω πόρτα είναι μεγαλύτερη, η μορφή που αργότερα θα ονομαστεί L , με πιο μακρύ αμάξωμα.

Εξωτερικά, τα φλάς στα φτερά εμπρός είναι μακρύτερα και έχει κάποια νίκελ παραπάνω.

Τα καθίσματα ήταν πάντα βελούδο, δεν χρησιμοποιούσαν τότε δέρματα. Τιμόνι, από τα "πλαστικά" της εποχής, θερμοσκληρυνόμενα, τα λέγαμε "βακελίτες".

Η ουσιαστική διαφορά εδώ από τα 180, είναι η εξακύλινδρη μηχανή, κλασική Mercedes αλουμινένιο καπάκι με το εξόγκωμα της καδένας.

Εδώ, τιμή δεν έχει, αλλά, λόγω ....κορώνας, πιστεύω ότι θα βαράει στο ψαχνό.

Για την τελευταία παρατήρηση @dap, μην βάλεις το 124 στοίχημα. :lol:

Giorgos_81

Member
Reaction score
5.194
Πόντοι
817

απλα ντρέπομαι να με δουν να κυκλοφορώ με αυτό το σήμα στο καπό …

εκτιμώ την ιστορία της , και παρά το ότι ο Δημήτρης μου είναι εξαιρετικά συμπαθής ,

τα άτομα με τα οποία είχα συνδυάσει την φίρμα στην παιδική μου ηλικία , μου έχουν εμπεδώσει μια αντιπαθεία , μη εκλογικευμένη καρτεσιανά , που μου είναι αδύνατο να υπερβώ

Ειναι από την πρώτη σειρά, καλύτερα από την δεύτερη. Ξεχωρίζουν από τις επικαλύψεις στις πόρτες.

Nikephoros

Member
Reaction score
15.676
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Για την τελευταία παρατήρηση @dap, μην βάλεις το 124 στοίχημα. :lol:
Μην ξανακούσω για ηλικίες! :DΔεν υπάρχουν τέτοια πράγματα!!! Η ζωή και οι χαρές της δεν έχουν ηλικίες, όσο και εάν περνούν τα χρόνια! Και δεν είμαι off-topic, μιλάμε για τα αγαπημένα μας κλασσικά που είναι μία πολύ μεγάλη χαρά για εμάς!

nonos

Member
Reaction score
24.778
Πόντοι
1.487
Περιοχή
Η περιγραφη της αγγελιας ειναι κατατοπιστικοτατη και απο ανθρωπο που γνωριζει.. Καθολου τυχαια δεν εβαλα τη συγκεκριμενη αγγελια. Εξαιρετικο δειγμα w180.

nonos

Member
Reaction score
24.778
Πόντοι
1.487
Περιοχή
Με πανω απο 2.000e λιγοτερα υπαρχει διαθεσιμη σχεδον αψεγαδιαστη berline CX 2500 gti turbo II περιποιημενη απο maikonics μαλιστα...Μονο προβλημα το τιμονι που ειναι στη λαθος πλευρα. :lol:

απλα ντρέπομαι να με δουν να κυκλοφορώ με αυτό το σήμα στο καπό…

Δυστυχως και ατυχως για αυτα τα αυτοκινητα στην Ελλαδα ισχυει και με το παραπανω αυτο της τελευταιας προτασης. Και με τις BMW σε αλλο βαθμο, με αλλο τροπο και αναλογως της εποχης. Ειναι αληθεια οτι κι εγω νιωθω αυτο το ''δε μου ταιριαζει'' αλλα δε θα ελεγα οχι σε μια απιστευτη CLS πρωτης σειρας που εχω ερωτα:love: αν ειχα την ''αναγκη'' για τετοιο οχημα οπως και ειναι γνωστο ποσο μου αρεσουν καποιες μεγαλες BMW.

Nikephoros

Member
Reaction score
15.676
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Πολλές φορές έχουμε στη ζωή μας το άγχος "πως θα φανούμε" στους άλλους. Δε θα έπρεπε... Να χαιρόμαστε αυτό που μας αρέσει. Εάν νεόπλουτοι ναρκισσιστές επιδειξιομανείς αγόραζαν ένα ωραίο αυτοκίνητο, δε φταίει το αυτοκίνητο! Εάν σε κάποιον άλλον αρέσει ένα Austin Allegro, π,χ,, είναι δικαίωμά του και χαρά του και στα μάτια του είναι για αυτόν το υπέρτατο κλασσικό!

Όσον αφορά τη Maikonics Turbo II, Χρήστο την είδα και αρρώστησα! Είναι και στο ίδιο χρώμα με τη δικιά μου! Οι φήμες λένε ότι τα Maikonics έφτασαν σε μερικά αυτοκίνητα και τα 290 άλογα...

Και μια που είμαστε σε νήμα άλλων κλασσικών και έγιναν κάποιες εξομολογήσεις, πόσο μου αρέσουν και εμένα οι CLS 1ης σειράς και οι BMW "μιας άλλης εποχής", αλλά τον τελευταίο καιρό έχω ένα απίστευτο κόλλημα με Corvette 4ης γενιάς.... Έχω μελετήσει πλήρως την ιστορία της! Και υπάρχουν κάτι λίγες αγγελίες στο car.gr, αλλά εντελώς μαϊμού με απίστευτα παράλογα λεφτά.

dap

Member
Reaction score
1.580
Πόντοι
407
- Καλά υπάλληλος πράμα, θα πάρεις μερσεντές;
- Γιατί; Θα πρέπει να είμαι εργοστασιάρχης για να πάρω μια παλιά που αντέχω οικονομικά και με αρέσει το ταξίδι της;
- Καλά θα πάρεις δεύτερη μερσεντές;
- Αφού αυτή με άρεσε όταν ήμουν μικρός. Την κοίταγα μαζί με την 190 και την 126 και έλιωνα....
- Καλά θέλεις να πάρεις υδροπνευματικό Σιτροέν; Αυτά όλο στα συνεργεία ήτανε....
- Ρε δεν πάτε στον αγύριστο... Εμένα τα παλιά Μερσεντές και τα παλιά υδροπνευματικά Σιτροέν μου άρεσαν πάντα.

Διάλογος που έχει γίνει πολλάκις.....

Reaction score
18.449
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Καλα μεταξύ μας πλέον δεν περνούν μόνο οι εργοστασιάρχες … Oi bmw είναι η Τρίτη σε πωλήσεις φίρμα στην Ευρώπη ….

εγώ το πρώτο πράγμα που σκέπτομαι όταν βλέπω σύγχρονες μερκ και bmw δεν είναι ευκατάστατο , αλλά υπερχρεωμένο , δανεισμένο μικροαστό μισθωτό … με 9% καταναλωτικό επιτόκιο …

GiwrgosTer

Member
Reaction score
582
Πόντοι
367
Περιοχή
Χανιά, Κρήτη
GiwrgosTer θα σε παρακαλουσα να βαζεις καμια αγγελια Mercedes που αξιζει η κουβεντα, προσοχη.. ηταν η τριτη φορα, οποτε ''καηκες''.. :lol:

Νονέ ιδιαίτερη αυτή δεν λέω, αλλά όντας πιο νέος, πάλι θα επέλεγα την έστω και καγκουρεμένη w126 :rotfl: πολύ παππουδίστικη η w180

dap

Member
Reaction score
1.580
Πόντοι
407
Νονέ ιδιαίτερη αυτή δεν λέω, αλλά όντας πιο νέος, πάλι θα επέλεγα την έστω και καγκουρεμένη w126 :rotfl: πολύ παππουδίστικη η w180
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω, πράγμα που ωστόσο αναγνωρίζω ότι είναι υγιές, δεδομένης της διαφοράς ηλικίας μας.....
Κι εγώ δεν πρόλαβα την Ponton, ενώ πρόλαβα την 126, αλλά εδώ μιλάμε για ένα αυτοκίνητο που δέχθηκε φροντίδα και περιποίηση για να φτάσει μέχρι σήμερα όπως είναι και ένα άλλο αυτοκίνητο που "βιάστηκε" με κάθε τρόπο για να δείχνει "μουράτο". Για ένα που αγαπά τα παλιά αυτοκίνητα (όχι απαραίτητα συλλέκτη, ένας τέτοιος δεν θα πλησίαζε ποτέ μια 126 σε αυτή την κατάσταση) τα δύο μοντέλα έχουν διαφορά όσο η μέρα με την νύχτα.

nonos

Member
Reaction score
24.778
Πόντοι
1.487
Περιοχή
Και τα χαρτιά του και τίμια τιμή.. Όσο θυμάμαι ένα ολόιδιο το 2012 παρατημένο δίπλα στους κάδους σκουπιδιών στη Γυθείου, περιοχή Αγία Σοφίας Πατρών :( Το πήρε ο δήμος.. :(
34895

Top Bottom