Ανακατασκευή Citroen 2CV By Kostas X

mikevespa

Member
Reaction score
222
Πόντοι
397
Κωστα καλοριζικο κ παλι!!!!Εγω νομιζω απο το αυτοκολλητο στο πορτ παγκαζ αν δεν εχει αλλαχθει,οτι εισαι κατοχος ενος charleston.....Πιστευω ομως πως δεν εχει σημασια τι χρωμα περασε την πορτα του εργοστασιου,αλλα τι αρεσει σε εσενα....Εμενα μ αρεσει κ το χρωμα που ειναι τωρα...Θα το κρατουσα ετσι!!!!!Οπως κ να χει κοιτα να το χαρεις!!!!!

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.420
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς
Το μονο που φαινετε ειναι αυτο το ταμπελακι!!
View attachment 9360
Πολύ ωραίο 2CVάκι! Να το χαρείς! Αν και είναι δική σου επιλογή αυτό και σαν λάτρης της γνησιότητος εγώ... Θα σου πρότεινα να βρεις το ιστορικό του αυτοκινήτου με τη βοήθεια του Μουσείου της Citroën, όπως είπε και ο @visa chrono. Μετά σιγά-σιγά να επαναφέρεις το αυτοκίνητο στην εργοστασιακή του μορφή. :)
Στις φωτογραφίες, αυτό που ξεκινά από VF είναι το VIN σου. ;)

Reaction score
18.271
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
...eh ke afti tou Kosta tha ine...:clap:
Hρέμησε, δεν τις παίρνουν όλοι δέκα-δέκα τις ιστορικές Σιτροέν...

visa chrono

Member
Reaction score
28.756
Πόντοι
1.607
Καλησπερα και ευχαριστω πολυ!!!!
Αυριο θα τα τσεκαρω και μακαρι να βρω κατι!!!
Kai παλι καλησπερα..
Με βαση αυτο που ειπε και ο Μιχαλης..(αν και το βλεπω λιγο δυσκολο.. να ειναι) Ξεκολα τα πισω σηματα να δεις απο κατω...μπορει να εισαι τυχερος και να εβαψαν μασκαροντας τα σηματα..

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Καλημερα σας!!
Χθες ηρθανε τα ανταλλακτικα Service.
Αλλαξα λαδια,φιλτρο λαδιου,μπουζι (δυστηχως δε βρηκα τα NGK B6HS και εβαλα NGK BP6HS).Επισης αλλαξα καποια ποσοτητα απο το LHM και εκανα εξαερωση.Το φρενο εστρωσε και ειναι οκ!
Παρατηρησα οτι ειχε ''μουργα'' το καρτερ του και το ξεπλυνα καλα με λαδι μεχρι να βγαλει ομορφο καθαρο ορυκτελαιο αλλα φοβαμαι οτι και το ψυγειο λαδιου του θα ειναι βρωμικο..Το εχει βγαλει καποιος απο εσας για καθαρισμα;
Τωρα στα σχεδια μου εχω αυριο να καθαρισω το καρμπυρατερ και να αλλαξω το φιλτρο βενζινης(αυριο θα μου ερθει το κιτ επισκευης και το φιλτρακι) διοτι μου καπνιζει:sorry: ασπροκαπνο στο ρελαντι και οταν επιταχυνω!
Οσον αφορα το χρωμα του δεν βρηκα κατι ειναι ολα τα σημεια που μου υποδειξατε μπλε.Θα ηθελα να στειλω Mail στο.μουσειο της Citroen. Εχετε καποιο Link?
Ελικρινα σας ευχαριστω παρα μα παρα πολυ ολους σας!
(Χθες μετα το Service του εκανα μια βολτα περιπου 34 χιλιομετρα για να το δοκιμασω και χαμογελουσα λες και δεν ειχα ξαναοδηγησει ποτε αυτοκινητο,,εχει πραγματικα μαγικο :rolleyes::):thanks::rotfl:

citrobella

Citroën Guru
Reaction score
8.329
Πόντοι
947
Περιοχή
Zwettl Niederösterreich Austria
Website
www.citrobella.com
Gia ton aspro kapno den tha anisichousa akoma idietera...an itane se akinisia gia poli kero theloune ta krikakia ton embolon merika 100 km gia na ksekollisoune...
Diavoretika iparchi pithanotita to ladi na ine poli lepto ke na to kei afto i na echi akoma ipolimata apo ton katharismo tou karter...
Na elenchis tora taktika tin stathmi ladiou...ke analoga pratis.
Echo ena 2CV, tin vingtneuf, pou otan afinis gasi ke to ksanapatas bgasi propetasma lefkou kapnou...periergos omos den kai ladia...? I toulachiston mono elachista...
Kales doules ke sou evchome na chamogelas gia polla chrioni akoma me to deux sou...

Reaction score
18.271
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Μαύρος καπνός : Βενζίνα ( κακη καυση )
Aν οφείλεται απλά σε πολύ πλούσιο μείγμα;

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Καλησπερα με μια μικρη περιποιηση της ρεζερβας και των τασιων διοτι ητανε σε χαλια κατασταση!Σημερα εβαλα και ρυθμισα το καρμπυρατερ και εκανα μια βολτα και εχει ψιλοσταματησει να καπνιζει!!Βεβαιως θα το ξαναδοκιμασω αυριο που θα ειναι κρυο!Το δυσαρεστο ειναι οτι στην πορεια εχασα τη βιδουλα με το ελατηριο που ρυθμιζει το ρελαντι αλλα μικρο το κακο!!Απο αυριο εχει αλλαγη βαλβολινες και ολικη αλλαγη του LHM.
Το LHM ενω αλλαξα καποια ποσοτητα με συριγγα μου ξαναεφερε βρωμα στο δοχειακι και σκεφτομαι να κανω επισκευη τα εμβολακια απο τις.δαγκανες αλλα πρωτα θα δοκιμασω να ξεπλυνω τη γραμμη με LHM.Μηπως εχει ξεπλυνει καποιος απο εσας δικτυο υγρου φρενων ?
Σας ευχαριστω προκαταβοκικα και καλο Σαββατοβραδο!

Attachments

2cv01

Member
Reaction score
3.520
Πόντοι
777
Περιοχή
ioannina, Greece
Καλησπερα με μια μικρη περιποιηση της ρεζερβας και των τασιων διοτι ητανε σε χαλια κατασταση!Σημερα εβαλα και ρυθμισα το καρμπυρατερ και εκανα μια βολτα και εχει ψιλοσταματησει να καπνιζει!!Βεβαιως θα το ξαναδοκιμασω αυριο που θα ειναι κρυο!Το δυσαρεστο ειναι οτι στην πορεια εχασα τη βιδουλα με το ελατηριο που ρυθμιζει το ρελαντι αλλα μικρο το κακο!!Απο αυριο εχει αλλαγη βαλβολινες και ολικη αλλαγη του LHM.
Το LHM ενω αλλαξα καποια ποσοτητα με συριγγα μου ξαναεφερε βρωμα στο δοχειακι και σκεφτομαι να κανω επισκευη τα εμβολακια απο τις.δαγκανες αλλα πρωτα θα δοκιμασω να ξεπλυνω τη γραμμη με LHM.Μηπως εχει ξεπλυνει καποιος απο εσας δικτυο υγρου φρενων ?
Σας ευχαριστω προκαταβοκικα και καλο Σαββατοβραδο!
Aν δεν έχεις διαρροή LHM και τα φρένα σου δεν είναι κολλημένα δεν χρειάζεται να αλλάξεις τα λαστιχάκια από τα έμβολα ;) Για να άλλάξεις όλο το LHM απο μέσα θα κάνεις το έξης :
Θα ανοίξεις πρώτα την βάλβιδα εξαερώσεις πίσω δεξία και θα πρεσσάρεις το πετάλι του φρένου μέχρι να έρθει το νέο ΛΗΜ στην βαλβίδα ;) αρχίζεις απο αυτην την βάλβιδα και στην συνεχεία κάνεις το ίδιο σε όλες τις βαλβίδες ;)
ΠΡΟΣΟΧΗ να μην αδειάσει κάθολου η αντλία απο ΛΗΜ ( Να κοιτάς την στάθμη να μην πέσει πολύ κάτω και περάσει αερας) :!::!::!: Στό τέλος κάνεις ΕΞΑΕΡΩΣΗ τα φρένα. ( ΓΕΝΙΚΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΑ ΦΡΕΝΑ ) Καλή συνέχεια:kind::kind:

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Aν δεν έχεις διαρροή LHM και τα φρένα σου δεν είναι κολλημένα δεν χρειάζεται να αλλάξεις τα λαστιχάκια από τα έμβολα ;) Για να άλλάξεις όλο το LHM απο μέσα θα κάνεις το έξης :
Θα ανοίξεις πρώτα την βάλβιδα εξαερώσεις πίσω δεξία και θα πρεσσάρεις το πετάλι του φρένου μέχρι να έρθει το νέο ΛΗΜ στην βαλβίδα ;) αρχίζεις απο αυτην την βάλβιδα και στην συνεχεία κάνεις το ίδιο σε όλες τις βαλβίδες ;)
ΠΡΟΣΟΧΗ να μην αδειάσει κάθολου η αντλία απο ΛΗΜ ( Να κοιτάς την στάθμη να μην πέσει πολύ κάτω και περάσει αερας) :!::!::!: Στό τέλος κάνεις ΕΞΑΕΡΩΣΗ τα φρένα. ( ΓΕΝΙΚΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΑ ΦΡΕΝΑ ) Καλή συνέχεια:kind::kind:
Σ ευχαριστω πολυ για την απαντηση!
Την γνωριζω τη διαδικασια της εξαερωσης!!!Εκανα τις προαλες που αλλαξα καποια ποσοτητα ΛΗΜ!
Σημερα ομως στη βολτα μου με προβληματισε το οτι για να πιασει το φρενο γερα, μετα απο καποια ωρα, ηθελε διπλοπεταλια:sorry:!!Τα τακακια του ειναι καινουργια και απο οσο το εχω παρατηρησει το αυτοκινητο ειναι στεγνο στις δισκοπλακες και στα ταμπουρα.
Ενα αλλο θεμα ειναι ενας θορυβος που κανει το πισω δεξι ταμπουρο οταν φρεναρω αποτομα το οποιο θα το δω οταν τα ανοιξω για Service!!
Ελικρινα ευχαριστω για τη βοηθεια!!:thanks::kind::kind:

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.420
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς
Αγαπητέ Κώστα, προσοχή στα φρένα! Ειδικά στο θέμα τις διπκοπεταλιάς πιστεύω ο @2cv01 θα σε βοηθήσει μιας και το ένα απο τα δύο 2CV του είχε το ίδιο πρόβλημα.

Γενικά μιάς και τα φρένα είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα, πρόσεχε πολύ στις επισκευές! Μπορεί έστω με ενα μικρό λαθάκι να γίνει κάποιο ατύχημα! Αν και είμαι βέβαιος πως ο @2cv01, θα σε βοηθήσει σε όλη τη διαδικασία της επισκευής!

Φιλικά Τάσος! :)

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Αγαπητέ Κώστα, προσοχή στα φρένα! Ειδικά στο θέμα τις διπκοπεταλιάς πιστεύω ο @2cv01 θα σε βοηθήσει μιας και το ένα απο τα δύο 2CV του είχε το ίδιο πρόβλημα.

Γενικά μιάς και τα φρένα είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα, πρόσεχε πολύ στις επισκευές! Μπορεί έστω με ενα μικρό λαθάκι να γίνει κάποιο ατύχημα! Αν και είμαι βέβαιος πως ο @2cv01, θα σε βοηθήσει σε όλη τη διαδικασία της επισκευής!

Φιλικά Τάσος! :)
Σ ευχαριστω παρα πολυ Τασο!!!
Οντως το θεμα φρενα θελει τη μεγιστη προσοχη!Σιγα σιγα και με την εμπειρια σας θς την κανω την επισκευη τους!!Το φορουμ ειναι πολυ δυνατο και ειστε ολοι απιστευτα προθυμοι και φιλικοι!!!
Καλο Σαββατοβραδο και ευχαριστω!!!

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.420
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς
Σ ευχαριστω παρα πολυ Τασο!!!
Οντως το θεμα φρενα θελει τη μεγιστη προσοχη!Σιγα σιγα και με την εμπειρια σας θς την κανω την επισκευη τους!!Το φορουμ ειναι πολυ δυνατο και ειστε ολοι απιστευτα προθυμοι και φιλικοι!!!
Καλο Σαββατοβραδο και ευχαριστω!!!
Σε ευχαριστούμε πολύ για τα καλά λόγια σου! :):thanks:

Καλό... Υπόλοιπο Σαββατοκύριακο!
:citroen::citroen::kind::ballons:

ΥΓ...
Αγαπητέ Κώστα, μια μικρή παράκληση... Βγάζε φωτογραφίες από ότι κανεις, πρώτον, επειδή είμαστε οπτικοί χατακτηρες :grin: και δεύτερον επειδή...
worthless topic

Ευχαριστώ!

2cv01

Member
Reaction score
3.520
Πόντοι
777
Περιοχή
ioannina, Greece
Σ ευχαριστω πολυ για την απαντηση!
Την γνωριζω τη διαδικασια της εξαερωσης!!!Εκανα τις προαλες που αλλαξα καποια ποσοτητα ΛΗΜ!
Σημερα ομως στη βολτα μου με προβληματισε το οτι για να πιασει το φρενο γερα, μετα απο καποια ωρα, ηθελε διπλοπεταλια:sorry:!!Τα τακακια του ειναι καινουργια και απο οσο το εχω παρατηρησει το αυτοκινητο ειναι στεγνο στις δισκοπλακες και στα ταμπουρα.
Ενα αλλο θεμα ειναι ενας θορυβος που κανει το πισω δεξι ταμπουρο οταν φρεναρω αποτομα το οποιο θα το δω οταν τα ανοιξω για Service!!
Ελικρινα ευχαριστω για τη βοηθεια!!:thanks::kind::kind:
Οταν κρυώσει το αυτοκίνητο να φανταστώ έχεις κανονικά φρένα;;;
Αν ναι, τα φρένα σου ειναι κολλημένα και μετα απο λιγο βράζει το Λημ και δημιουργούνται φυσαλίδες με αποτέλεσμα να εχεις διπλοπεταλια, πρεπει να αλλαξεις τα λαστιχακια απο τις δαγκανες ;) Ααα δες αν ειναι το χειροφρενο σωστα ρυθμισμένο μπορεί να φταίει και αυτό ;) Οσο για τα ταμπουρά δεν μου φαίνεται περίεργο σε απότομο φρενάρισμα να ακούγονται οι σιαγωνες ;)

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.420
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς
Αν ναι, τα φρένα σου ειναι κολλημένα και μετα απο λιγο βράζει το Λημ και δημιουργούνται φυσαλίδες με αποτέλεσμα να εχεις διπλοπεταλια, πρεπει να αλλαξεις τα λαστιχακια απο τις δαγκανες ;) Ααα δες αν ειναι το χειροφρενο σωστα ρυθμισμένο μπορεί να φταίει και αυτό ;) Οσο για τα ταμπουρά δεν μου φαίνεται περίεργο σε απότομο φρενάρισμα να ακούγονται οι σιαγωνες ;)
Δίκιο εχεις για τα ταμπουρά! Τη τελευταία φορά που έβγαλαν βόλτα το Datsun, μου βγήκε ένας σκύλος και πάτησα απότομα φρένου και ακουστηκε έτσι.

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Καλησπερα σας!!!
Και ομως τα φρενα δεν ειναι κολημενα διοτι οταν λυνω το χειροφρενο κυλαει κανονικα σε ψιλοκατηφορα:ninja:!Επισης ακομα οταν ειναι κρυο το αυτοκινητο θελει διπλοπεταλια για να πιασει γερα το φρενο!Οσον αφορα τη ρυθμιση του χειροφρενου δεν εχω ιδεα το πως θα το κανω!Για τα ταμπουρα εχεις δικιο απλα ειναι η πρωτη μου φορα που οδηγω αυτοκινητο με ταμπουρα!eek2Πιστευω το θεμα φρενου να λυθει οταν αυριο αλλαξω ολο το LHM απο το δικτυο και καθαρισει καλα!:mobile:Αλλιως θα επισκευασω τα τσιμουχακια των δαγκανων και μετα επισκευη της αντλιας φρενων(για τυχων εσωτερικη διαρροη απο τα τσιμουχακια του εμβολου).
Σε ευχαριστω παρα πολυ!!!:citroen:

Top Bottom