Εσωτερική ανακατασκευή Citroen Xantia 2

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.041
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
απο τον δεκεμβριο για λογους περισσοτερο γενικου μαζεματος και οχι τοσο οικονομικους αναγκαστικα να παραδωσω πινακιδες στο ξανθια μου για το διαστημα των 6 μηνων.\
Μεσα σε αυτο το διαστημα προγραμματιστηκε απο πλευρας εσωτερικου γενικο ξηλωμα εσωτερικου πλην ταμπλο που περιλαμβανει μοκετες επιβατων πορτπαγκαζ φυσικα τα περιφεριακα πλαστικα και με καθισματα εμπρος πισω.
Οι εργασιες αρχισαν καπου τον φλεβαρη αρχικα βγηκαν τα καθισματα ολα...μοκετες ηχομονοτικα τα οποια στο ξανθια 2 ειναι πεπιεσμενο σφουγγαρι καταλληλα διαμορφωμενο..εδω η διαφορα απο το ξανθια 1 ειναι οτι εχει ηχομονοτικο κετσε κολλημενο με την μοκετα...
Βγηκαν οι μοκετες εγινε ενα προχειρο πλυσιμο με πιεστικο ειδικα στις 2 εμπρος.
Λογω βροχων και μικρης ηλιοφανειας λογω εποχης προτιμησα να ασχοληθω με τα καθισματα και το εσωτερικο γενικα
Αρχικα εγινε ενας γρηγορος καθαρισμος στην λαμαρινα πλεον στο εσωτερικο του αυτοκινητου με νερο και απορυμαντικο στην συνεχεια με αργα βηματα ξηλωσα απο τα 2 εμπρος καθισματα την ταπετσαρια πλυθηκε 2 φορες στο πλυντηριο και επειδη το υφασμα που κραταει τεντωμενη την ταπετσαρια αλλα και το υφασμα που εχουν οι 2πισω τσεπες ειχαν πολυμεριστει αλλαξα το υφασμα με κατι αντιστοιχο του εμποριου ιδιας ποιοτητας και οσο κοντα σε αποσχρωση τα συγκεκριμενα κομματια που εραψα δεν ειναι εμφανη.
Οσο καλη ποιοτητα υφασματος ειναι το βελουδο τοσο χαλια ειναι το υπολοιπο υφασμα που αλλαξα.
Αφου εγινε ολοκληρωση των 2 εμπρος καθισματων στην συνεχεια προχωρησα στην αντικατσταση των κονεκτορων πλαινων αεροσακων καιπροεντατηρων διοτι τα φισσακια τα εργοστασιακα μια παταγαν μιαδεν παταγαν με αποτελεσμα το ταμπλο με τις ενδειξεις για βλαη στους αεροσακους να κανει σαν χριστουγενιατικο δεντρο.
Μεχρι στιγμης τοποθετησα 2 πλαφονιερες ολοιδιες με αυτην που βαζει το εργοστασιο στο σημειο στα εμπρος ποδια οδηγου συνοδηγου με την διαφορα οτι πλεον εχει αντι για λαμπτηρα πυρακτωσεως υπαρχει κομματο απο ταινια λεντ.
Τραβηξα 2 καλωδια για αισθητηρες παρκαρισματος και για 2 ηχεια για να συνδεθουν αυτα που εχω στην εταζιερα.
Σημερα Ξηλωσα την ταπετσαρια στα πισω καθισματα εκει εχει αρκετη δουλεια....

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.041
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
Και ξεκιναω με μερικες φωτο
Χωρις τα καθισματα

Χωρις μοκετες με οτι μονωτικα εχει το αμαξι διακρινετε το ασπρο αφρολεξ που αναφερα νωριτερα

Πλεον ξηλωμενο απο τα παντα λες και παει για βαφη ολο το αμαξι (αμην παναγια μου να το παω καποτε)

Σε πολλα σιτροεν πεζω παρατηρειτε σπασμενη βαση οδηγου κυρως η εμπρος δεξια διοτι η λαμαρινα ειναι απο τσιγαροχαρτο...αυτο θα φτιαχτει μεσα στην εβδομαδα θα το παιξω λιαπης και θα το παω στο φανοποιο...

Και μπαινουμε στα καθισματα στην μια φαινετε το σκισμενο υφασμα και στην αλλη η κατεστραμενη πισω τσεπη....πλεον ειναι παρελθον....αναφερωμαι και στα 2 εμπρος καθισματα...

ημερομηνια κατασκευης καθισματος οσα εξαρτηματα στο λυσιμο ειχαν ταμπελακι με ημερομηνια τοπιο παλιο εγραφε 8-2-99

και μερικες φωτο κατα το ξηλωμα-μονταρισμα

η μισοντυμενη πλατη

και συνεχιζω..επι το εργω...

η τελικη μορφη των 2 καθισματων ειναι η παρακατω...με τη διαφορα οτι φουσκωσα λιγο το καθισμα του οδηγου μιας και τα 15 χρονια και τα 100+ κιλα που δεχετε επι 9 ετη τωρα ειχαν αρνητιες επιδρασεις στο μπακετ

αυριο βραδυ θα δημοσευσω και αλλες φωτο απο τις αλλες εργασιες εως τωρα....
Το θεμα ειναι οτι κανω πολυ προσωπικη δουλεια μονος μου αργα και σταθερα και το μεγεθος της δουλειας δεν φαινετε....
Να πω οτι αγορασα 4 τετραγωνικα κετσε 1 ποντου για ενισχυση της ηχομονωσης του πατωματος
Βεβαια θα κοψω θορυβο κυλισης οχι ομως και θορυβο κινητηρα μιας και ο XU δεν φημιζετε για την ησυχια του...
Να πω οτι πριν μερες ασχοληθηκα με το μηχ/σιο και ιδιαιτερα επειδη αλλαξα πολλαπλη εισαγωγης και τρυπηθηκε το μπλοκ του κινητηρα για το υγραεριο εκανα ανατοποθετηση στις ηλεκτροβανες του υγραεριου....

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.299
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
Μανώλη ότι κ να πω είναι λίγο, η προσωπική σου δουλειά είναι φοβερή... χίλια μπράβο βλέπω ότι κατέχεις άριστα και την κοπτοραπτικη άνετα η δουλειά σου θα μπορούσε να βάλει τα γυαλιά σε πολλούς ταπετσιεριδες...

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.966
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Μεγάλε καλές δουλειές σου εύχομαι και καλά κουράγια! Εύχομαι σύντομα να κάνεις και σχετικές εργασίες και για το αγαπημένο Visa που καποια στιγμή εύχομαι να αποκτήσεις :respect::up:

citrobella

Citroën Guru
Reaction score
8.326
Πόντοι
947
Περιοχή
Zwettl Niederösterreich Austria
Website
www.citrobella.com
Μεγάλε καλές δουλειές σου εύχομαι και καλά κουράγια! Εύχομαι σύντομα να κάνεις και σχετικές εργασίες και για το αγαπημένο Visa που καποια στιγμή εύχομαι να αποκτήσεις :respect::up:
Etimo tou to echo...dipla stou Batti toVisi...

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.041
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
πας φιρι να με μπριζωσεις βραδυατικα..που θα παει.....θα ρθει και αυτο...
pame και μερικες φωτο ακομη μιας και το υποσχεθηκα...
η κατασταση των πισω καθισματων....κλασσικο προβλημα μετα την 10ετια στα σειρα 2 με οσα παιδια εχω μιλησει ολοι εχουν το ιδιο προβλημα στην ταπετσαρια....παραδοξως η σειρα 1 δεν ειχε τετοια προβληματα....ειχε αλλα πιο σοβαρα...

πλυμενο και ραμενο αλλα δεν πετυχε οπως ακριβως θα ηθελα...και επειδη ειναι η ηδη ταλαιπωρημενο επελεξα να το αφησω με την ατελεια να μην ειναι καλα τενωμενο.....

οι πλαφονιερες αλλα και τα φισσακια που αναφερα σε αλλη δημοσιευση ισως φανουν χρησιμα
σε σας που κανετε ανακατασκευες αν ερθει η ωρα να αντικαταστησετε τους κονεκτορες

πλαφονιερα στα ποδια οδηγου

πλαφονιερα στα ποδια συνοδηγου

τα φισσακια στην φωτο φαινονται: το μαυρο που ειναι το καινουργιο και το πρασινο & καφε που ειχε απο το εργοστασιο και αντικατασταθηκαν

Last edited:

Taskos

Member
Reaction score
3.708
Πόντοι
777
Συγχαρητήρια xantia manolis,
και χαρά στο κουράγιο σου.
Σίγουρα όταν τελειώσεις θα το κατα ευχαριστηθείς το "νέο" αυτοκίνητο.

Επειδή έχω και εγώ Xantia II τι ακριβώς έκανες για τα σχισμένα πλαϊνά υφάσματα?
Βρήκες νερά κάτω από τα μονωτικά?

Καλή συνέχεια.

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.041
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
ολοκληρωθηκαν σημερα και τα 2 πισω καθισματα....για να ειμαι ειλικρινης το αποτελεσμα δεν ειναι αυτο που περιμενα....(αν βρω χρονοισως τα ξαναξηλωσω) ηθελα λιγο καλυτερο τεντωμα.....
Τασκος απλα εβγαλα τα καθισματα απο πανω ξεκουμπωσα τα πλαστικα που πιανουν το καλυμα στο κατω μερος εβγαλα το καλυμα με τα πλαστικα κλιπσακια που ειναι μεσα στο αφρολεξ τα βλεπεις αφαιρεσα το πολυμερισμενο παλιο υφασμα επλυνα τα καλυματα στο πλυντηριο 2 φορες και στην συνεχεια εβαλα πλαινο κομματι ιδιας ποιοτητας ισως και καλυτερης και εραψα πρωτα το πλαστικο που μπαινει στο κατω μερος της σχισμης στο μεταλλικο κομματι και μετα εραψα στο καινουριο υφασμα το πανω μερος του καλυματος αφου ειδα που τεντωνει καλα αλλα μαλλον κατι δεν υπολογισα σωστα οποτε παλι θα ξηλωθουν....
Κοιτα φαινετε ευκολη δουλεια αλλα εχει πολυ μανουρα να τοκανεις....αν δεν πολυ ασχολεισε καλυτερα να το πας σε ταπετσιερη.....
Οχι νερα δεν βρηκα αυτα που ισως βλεπεις στην φωτο ειναι οτι ειχα ριξει εγω για το πλυσιμο απο τις σκονες....
Στα εμπρος καθισματα δεν ειχες θεμα οπως ειχα εγω?

Αυριο παει στο φανοποιο για να κολληθει καινουργια βαση για το εμπρος καθισμα (θα βγει χωρις χωρις πινακιδες αλα Λιαπης με την ψυχη στο στομα)

Taskos

Member
Reaction score
3.708
Πόντοι
777
Τα νερά τα ανάφερα διότι υπάρχει μία τάπα στον πίσω αριστερό θόλο που τρυπά και επιτρέπει την είσοδο σε όλο το σασί.
Μάλλον δεν υπάρχει εύκολη λύση για τα πλαινά από τις ταπετσαρίες.
Για την βάση δεν το έψαξα ακόμη αλλά όντως με απασχολεί ένα τρίξιμο κάτω απότην θέση του οδηγού, αν και μάλλον
βρίσκεται στις ράγες ολίσθησης.

Κάτι εξτρα :
Με την ευκαιρία δεν ελέγχεις και την ανλία φρένων πάνω από το ποδωστήριο για διαρροές?
Εάν χαλάσει η τάπα της επιστροφής θα σου κάνει χάλια τις νέες μοκέτες.

Καλή συνέχεια.

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.041
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
thn taπα αυτην την εχω αλλαξει με γνησια καινουργια και απο οτι εχω καταλαβει χαλωντας αυτη η ταπα παιρνει νερα ο μαρσπιες που αν θυμαμε καλα επικοινωνειμε 2 ταπες στο χωρο της καμπινας ισως καποια απο αυτη να ξεκουμπωσε...τωρα για την αντλια φρενου δεν εχω ακομα διαρροες..εχω ομως μια ανακασκευασμενη θα το κοιταξω και αν δω κατιθαπραξω τα δεοντα...συνηθως απο το φουσκακι μπροστα χανει η τρομπα φρενου...
κολληθηκε σημερα καινουργια δεξια βαση του εμπρος αριστερου καθισματος...εβγαλα και τον πισωπροφυλακτηρα για να τον εχω ετοιμο για τοποθετηση για αισθητηρες παρκαρισματος......

Taskos

Member
Reaction score
3.708
Πόντοι
777
Χμμμμ ... πίσω προφυλακτήρας? Για λέγε. Εύκολος?
Και ο μπροστινός? Έχω διαρροή νερού στον προβολέα ομίχλης.

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.041
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
βγαζεις 4-5 βιδες που ειναι απο κατω κε ενα κλειδι νουμερο 10
στην συνεχεια θα βγαλεις τα φλασακια και θα δεις υπαρχει μια βιδα στο καθε φλασακι θα τραβηξες το πλαστικο που βρισκετε στο θολο και καλυπτει τον προφυλακτηρα απο λασπες και θα την ξεβιδωσεις νομιζω τορξ ειναι αυτη η βιδα......αν οπροβολεας μπαζει υγρασια πιθανον να εχει φυγει το λαστοχακι στεγανοποιησης που βρισκετε στο φις της λαμπας..βασικα απο εκει ξεκινα βγαλτο καιπηγαινε σε μαγαζιμε ανταλκτικα να παρεις ενα ιδιο...και αν δεις οτι συνεχιζει η υγρασια τοτε βαλε προφυλακτηρα καιστην συνεχεια προβολακι..ειναι δυσκολο εως αδυνατο να ξεκολησεις και να ξανακολησεις το τζαμι στο προβολεα....

Taskos

Member
Reaction score
3.708
Πόντοι
777
Ευχαριστώ.
Το ο΄ριγκ είναι Ο.Κ. και το τζάμι επίσης.
Πρέπει να βγεί ο προφυλακτήρας.

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.041
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
allh λυση προφανως δεν εχεις οποτε πας για εξαγωγη προφυλακτηρα μηπως εχει στραβοπιασει το φις της λαμπας?γιατι η κολλα που εχει το τζαμι ειναι πολυ καλης ποιοτητας...

Taskos

Member
Reaction score
3.708
Πόντοι
777
Δεν νομίζω να είναι από το τζάμι
Εάν δεν το παρω στα χερια ...

Η ανακατασκευή πως πάει?

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.041
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
προχωραει χτες μπηκε ο ηχομονωτικος κετσες και απο πανω το μονωτικο αφρολεξ που ειχε το αμαξι απο κατασκευης και στην συνεχεια οι μοκετες...
παραθετω και καποιες φωτο....καταρχας να δειξω την επισκευη της βασης πως ηταν πριν την επισκευη και πως τελικα επισκευαστηκε....
σπασμενη βαση λαμαρινα 0,6 χιλιοστα....σα δε ντρεπονται λεω γω...

επισκευασμενη πλεον ημουν τυχερος που το παξιμαδι μαξι με την βαση ειχε μεινει μεσα...οποτε η δουλεια ηταν πιο ευκολη...

α και λιγο χρωμα βαμενη....

εξαγωγη προφυλακτηρα για τοποθετηση αισθητηρων παρκαρισματος

τοποθετηση κετσε καταλληλα κομμενου για να καλυψω οσο το δυνατον περισσοτερο μεταλλο εκει επεσε μελετη με το μετρο για να βγουν τα κομματια οσο το δυνατον με λιγοτερα κοψιματα..και να γινει οσο το δυνατον καλυτερη αξιοποιηση...
κοψιμο και τοποθετηση κετσε

στην παραπανω φωτο φαινονται η ημερομηνια και τα χλμτρα εκεινη την στιγμη..
τοποθετηση μοκετας και υπολοιπου κετσε πορτ παγκαζ χτυποντας το πατωμα με τα χερια νιωθεις μια αλλη ποιοτητα....

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.299
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
Χιλια λικε, πως Έκανες την κολληση με τι κολητηρι ? No gas?

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.041
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
εννοεις την κολληση της βασης στο καθισμα? αν εννοεις αυτο εγινε με αργκον
αν εννοεις τη κολληση των καλωδιων εγινε με κολλητηρι ηλεκτρικο...

visa chrono

Member
Reaction score
28.558
Πόντοι
1.607
Μπραβο Μανωλη ,ωραια πραγματα...
Εγω θα εβαφα στο χρωμα του την βαση.. και αφου το αμαξι ειναι στο κρεβατακι του θα καθαριζα και οτι επιφανεια βγαινει στο φως τωρα..(π.χ ολο το τμημα πισω απο προφυλακτηρα ..) λεμε τωρα...
Μπαντως πολλα μπραβο φιλε...

Top Bottom