!! Ο προφυλακτήρας είναι ιδιοκατασκευή του ιδιοκτήτη γιατί είχε βαρεθεί να του σπάνε την μάσκα στα παρκαρίσματα !! Επίσης έχει φοβερό σαλόνι. Αυτά τα λίγα Α, τώρα έμπλεξες !Το συγκεκριμένο το φτιάχνω εγώ !!! Είναι πλήρως λειτουργικό και το καλύτερο που έχει είναι το καλοριφέρ του !!! Ο ιδιοκτήτης ο οποίος είναι φοβερός άνθρωπος του έχει προσαρμόσει diesel heater από τροχόσπιτο !! Δλδ έχει ντεπόζιτο και καυστήρα πετρέλαιου, ήταν η μόνη λύση για να αντιμετωπίσει τις χαμηλές θερμοκρασίες της Φλώρινας!! Ο προφυλακτήρας είναι ιδιοκατασκευή του ιδιοκτήτη γιατί είχε βαρεθεί να του σπάνε την μάσκα στα παρκαρίσματα !! Επίσης έχει φοβερό σαλόνι. Αυτά τα λίγα
![]()
Περιμένουμε, πλήρεις πληροφορίες και φωτό. Προσωπικά, όντας σε διαδικασία "ανακαίνισης", ότι μαθαίνω / βλέπω από φωτό ( πχ εσωτερικο ) είναι ΠΟΛΥ χρήσιμο ! Ακομα και με πμ. Ευχαριστώ,Na ξερεις παντως,πως αυτη η ιδεα υπηρχε και σε αυτοκινητα παραγωγης.Τα ΖΑΖ(επισης αεροψυκτα)ειχαν τετοιο καλοριφερ απο το εργοστασιο,το οποιο οντως σε ιδρωνε σε 5 λεπτα..ο δε καυστηρας,λειτουργουσε με βενζινη,οποτε δεν υπηρχε αναγκη για ξεχωριστο ρεζερβουαρ πετρελαιου,με οτι αυτο συνεπαγεται σε εξοικονομηση χωρου.Θα ηταν οντως μια καλη μοντα σε 2cv,αν ειναι αναγκασμενο να κινειται σε κρυα κλιματα.Ο ιδιοκτήτης ο οποίος είναι φοβερός άνθρωπος του έχει προσαρμόσει diesel heater από τροχόσπιτο !! Δλδ έχει ντεπόζιτο και καυστήρα πετρέλαιου, ήταν η μόνη λύση για να αντιμετωπίσει τις χαμηλές θερμοκρασίες της Φλώρινας!

Καλο ακουγεται αυτο, εχεις πμ.Πουλάνε στα κινεζομαγαζα ali και banggood
.![]()
SucceBuy 8KW Bluetooth Diesel Luchtverwarmer 12V Dieselverwarmer met Automatische Hoogteaanpassing Diesel Standverwarmer Camper Trailer - AliExpress 34
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.coma.aliexpress.com
Θα βάλω σε σπίτι τέτοιο τον χειμώνα συγκεκριμένα στο μπάνιο.
Σκέφτομαι να κάνω παρόμοια πατέντα για ψύξη λόγο του flypover εδώ πεθαίνει κόσμος το καλοκαίρι στον περιφερειακό. Ένα κουτί από φελιζολ ντυμένο με μόνωση στην θέση του παγουριού για τις πιτσιλιθρες γεμάτο πάγο, οι σωλήνες του καλοριφέρ επάνω του και ένα βεντιλατέρ να σπρώχνει τον αέρα από τα Κάτω στα επάνω.
Αν αναφέρεσαι στο 2CV, θα είχε ενδιαφέρον !Σκέφτομαι να κάνω παρόμοια πατέντα για ψύξη λόγο του flypover εδώ πεθαίνει κόσμος το καλοκαίρι στον περιφερειακό. Ένα κουτί από φελιζολ ντυμένο με μόνωση στην θέση του παγουριού για τις πιτσιλιθρες γεμάτο πάγο, οι σωλήνες του καλοριφέρ επάνω του και ένα βεντιλατέρ να σπρώχνει τον αέρα από τα Κάτω στα επάνω.
με διάταξη στοιχείου εναλλαγής και ροή από αδιαβατική εκτόνωση φιάλης CO2, ( που στο εργοστάσιο είχαμε άπειρες 6 kg ), αλλά οι συνθήκες, ελλειψη μόνωσης καμπίνας, παγοποίηση στοιχείου κλπ. απεδείχθη τζίφος. 
Τέτοιο καυστήρα έχουν και τα φορτηγά διεθνών μεταφορών TIR με καμπίνα, για την θέρμανση στις υποχρεωτικές στάσεις ύπνου, εδώ και πάρα πολλά χρόνια.Na ξερεις παντως,πως αυτη η ιδεα υπηρχε και σε αυτοκινητα παραγωγης.Τα ΖΑΖ(επισης αεροψυκτα)ειχαν τετοιο καλοριφερ απο το εργοστασιο,το οποιο οντως σε ιδρωνε σε 5 λεπτα..ο δε καυστηρας,λειτουργουσε με βενζινη,οποτε δεν υπηρχε αναγκη για ξεχωριστο ρεζερβουαρ πετρελαιου,με οτι αυτο συνεπαγεται σε εξοικονομηση χωρου.Θα ηταν οντως μια καλη μοντα σε 2cv,αν ειναι αναγκασμενο να κινειται σε κρυα κλιματα.
Τωρα βεβαια θα μου πεις,που να βρεις ΖΑΖ στην Ελλαδα να το καννιβαλισεις...σωστο μεν,αλλα μιας και ειστε παραμεθοριοι,ισως να βοηθαγε μια ματια σε γειτονα χωρα..![]()
Συμπληρώνω ότι η απόδοση εξαρτάται ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ και από τις θερμικές απώλειες, που το 2CV έχει ( να το πω ευγενικά ), άπειρες. Μέρος των απωλειών περιορίζεται λόγω των κάθετων κρυστάλων, που με τις μοντέρνες μεμβράνες, μπορούν σχεδόν να εξαλειφθούν. Εγώ, το 1985, είχα βάλει μεμβράνες κτιρίου της 3Μ. Στο ένα παράθυρο υφίστανται ακόμα. Μετά, είναι η οροφή, που αντιστοιχεί περίπου στο 30-35 % των ολικών απωλειών. Εκεί, βάζεις αν θέλεις ηχοαπορροφητικό σφουγγάρι / φύλλο των 10 - 15 χιλιοστών. Μπορείς να το βάλεις και στις πόρτες και αντίστοιχο στο πάτωμα και πεταλιέρα. Φορτώνεις κάποια κιλά, γύρω στα 10, αλλά γενικά, το αυτοκίνητο γίνεται Ρόλς Ρόις, αθόρυβο με απίθανη κύλιση ! Αν βάλεις δε και στο καπώ, .........αθόρυβο ηλεκτρικό !Χωριστό τηλεχειριζόμενο καυστήρα πετρελαίου από το εργοστάσιο έχουν και τα C5 X7 με πακέτο εξοπλισμού "pack d'hiver".
Για κλιματισμό σε 2CV, κάποιος που θέλει να ασχοληθεί, μου φαίνεται δύσκολο να αποφύγει την πεπατημένη, δηλαδή συμπιεστή, συμπυκνωτή και universal εβαπορέτα στο εσωτερικό. Το πολύ πολύ να χρησιμοποιήσει ηλεκτρικό συμπιεστή από κάποιο ηλεκτρικό ή υβριδικό, σε συνδυασμό με μεγαλύτερο εναλλακτήρα και μπαταρία, για να έχει περισσότερες επιλογές στη χωροθέτηση. Αλλά και πάλι το αποτέλεσμα θα είναι στην καλύτερη περίπτωση απλώς ανεκτό, δεν θα είναι ποτέ στα επίπεδα ενός σύγχρονου, ενώ αποδυναμώνει ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του 2CV, την απλότητα.

Ειδικά για τις μεμβράνες συμφωνώ και επαυξάνω. Όταν αγοράσαμε το Picasso η κατάσταση ήταν αφόρητη. Το A/C έκανε φιλότιμες προσπάθειες αλλά λίγα πράγματα. Ένας γνωστός μου συνέστησε τις μεμβράνες και τις έβαλα... Από εκείνη τη στιγμή έχω ένα άλλο αυτοκίνητο. Το Α/C δροσίζει χωρίς κόπο και ταξιδεύουμε σαν άνθρωποι.Συμπληρώνω ότι η απόδοση εξαρτάται ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ και από τις θερμικές απώλειες, που το 2CV έχει ( να το πω ευγενικά ), άπειρες. Μέρος των απωλειών περιορίζεται λόγω των κάθετων κρυστάλων, που με τις μοντέρνες μεμβράνες, μπορούν σχεδόν να εξαλειφθούν. Εγώ, το 1985, είχα βάλει μεμβράνες κτιρίου της 3Μ. Στο ένα παράθυρο υφίστανται ακόμα. Μετά, είναι η οροφή, που αντιστοιχεί περίπου στο 30-35 % των ολικών απωλειών. Εκεί, βάζεις αν θέλεις ηχοαπορροφητικό σφουγγάρι / φύλλο των 10 - 15 χιλιοστών. Μπορείς να το βάλεις και στις πόρτες και αντίστοιχο στο πάτωμα και πεταλιέρα. Φορτώνεις κάποια κιλά, γύρω στα 10, αλλά γενικά, το αυτοκίνητο γίνεται Ρόλς Ρόις, αθόρυβο με απίθανη κύλιση ! Αν βάλεις δε και στο καπώ, .........αθόρυβο ηλεκτρικό !
Ειχα στην οροφή, τους χειμώνες επειδή πήγαινα σκί.
Επίσης, η μεγαλύτερη ψύξη, επιτυγχάνεται στην θέση "επανακυκλοφορία", που πλέον δεν λειτουργεί πχ από 40 περιβάλλον στους 28 εσωτερικό, αλλά από τους 28 στους πχ 24. Και αυτό απαιτεί ανακύκλωση εντός της καμπίνας, άρα κάποιον χώρο, που στην περίπτωση μας διατίθεται στο πίσω μέρος. Και ο συμπυκνωτής, απαιτεί ροή αέρα, και "δροσερό" περιβάλλον, οπότε μακρυά από το διαμέρισμα του κινητήρα, όπου ούτε χωρο έχει, ούτε σημείο τοποθέτησης για άπλετη ροή εξωτερικού αέρα. Οπότε, καταλήγεις με όψη Sahara, με ανοιγματα και ανεμιστήρες, ή σε κάτι με γρίλιες σαν το σκαραβαίο. Αξίζει ?
Αλλοιώνεις πλήρως την μορφή του 2CV, και όπως είπε ο φίλος @Demetris , την φιλοσοφία της κατασκευής. Και αν κάποιος δεν μπορεί να ζήσει χωρίς κλιματισμό, έστω και στις δύσκολες ημέρες, ας μην χρησιμοποιήσει το 2CV τις συγκεκριμένες ημέρες του καύσωνα. Υποθέτω ότι οι περισσότεροι διαθέτουν και ένα άλλο όχημα που ίσως προσφέρει αυτές τις ..........ευκολίες.
Προσωπικά, δεν συμπαθώ τον κλιματισμό στο αυτοκίνητο, και είναι σπάνιες οι φορές που τον έχω χρησιμοποιήσει. Ειδικά, όταν οι διαδρομές ήταν από στάση σε ήλιο και διαδρομή μικρότερη της πχ μισής ώρας, δεν προλαβαινει καν να λειτουργήσει σε κάποιο αξιοπρεπές επίπεδο.
Σε ταξίδια, είναι διαφορετικό και αξίζει. Και οι μεμβράνες αντι-ηλιακης προστασίας αξίζουν. Ειχα βάλει το 1999, τις καλύτερες τότε Llumar, στο πρώτο επίπεδο και η απόδοσή τους ήταν εξαιρετική. Αλλά είχα και μπροστά. Ηταν σχεδόν απολύτως διάφανες, αλλά με κατακράτηση 98 % UV A - UV B. Και η καμπίνα,, έμενε δροσερή, ακόμα και σε πλήρη ηλιοφάνεια.
Για να κλείσω το σεντόνι. Επειδή, έχω πολυψάξει το 2CV όλα αυτά τα χρόνια που το είχα καθημερινό 1981-1990, και σαν νέος και μηχανικός που ψαχνόταν, έχω εξετάσει πολλές εφαρμογές και "αναβαθμίσεις". Τελικά, η μόνη που μετράει σαν πρώτο στάδιο είναι η αύξηση του κυβισμού στα 652 με το κίτ, και η δεύτερη, αν και ξεφεύγει - που το έψαξα πολύ τότε - εφαρμογή μηχανής του GS . Αλλά ήθελε αλλαγές στο σασί και στο καπώ, οπότε το παράτησα.
Τα ίδια και για .........air condition. Απαιτούνται αλλαγές, που ξεφεύγουν από το πνε'υμα δημιουργίας του. Οπότε, όσο πιο original, τόσο καλύτερα, ασχέτω ς αν πλέον στις σημερινες συνθηκες κυκλοφορίας πχ Αττική οδό, θεωρητικά δυσκολεύεσαι να ακολουθήσεις ρυθμούς ή να μπορέσεις να ξεφύγεις στις παράξενες "διασταυρώσεις", όπου πρέπει να ενταχθείς με 50-60 χιλιόμετρα σε λωρίδες υψηλής ταχύτητας που όλοι πάνε με 80-100 +. Εκεί, κινδυνεύεις πραγματικά. !
Αυτά !
Να σημειώσουμε ότι τα αυτοκίνητα για κεντρική Ευρώπη, έχουν κλιματιστικά μικρότερης ισχύος από ότι τα προοριζόμενα για νότια Ευρώπη ή πχ Αφρική - Αμερική.Ειδικά για τις μεμβράνες συμφωνώ και επαυξάνω. Όταν αγοράσαμε το Picasso η κατάσταση ήταν αφόρητη. Το A/C έκανε φιλότιμες προσπάθειες αλλά λίγα πράγματα. Ένας γνωστός μου συνέστησε τις μεμβράνες και τις έβαλα... Από εκείνη τη στιγμή έχω ένα άλλο αυτοκίνητο. Το Α/C δροσίζει χωρίς κόπο και ταξιδεύουμε σαν άνθρωποι.

.............................
Αν το κλίμα ήταν θεόξερο, οι συνθήκες διαφοροποιούνται, και μπορείς με υγρές "οθόνες" να ρίξεις την θερμοκρασία λόγω λανθάνουσας θερμότητας ατμοποίησης του νερού.
.............................
Βλέποντας και το προστατευτικό στο παρ-μπρίζ, μάλλον είναι σε ξηρό κλίμα και είναι η βασική αρχή "ψύξης" με εξάτμιση νερού.