Παλιές διαφημίσεις άλλων ιστορικών

visa chrono

Member
Reaction score
28.717
Πόντοι
1.607
Αεροψυκτο το ενα και το αλλο ..
2cv ταξιδευεις με 100 φυσικα ..
στα 80 90 κανεις το καλυτερο ταξιδι...
Και πολυ δυσκολα θα μεινεις καπου ..

Σκαραβεος .. αθλια οδικη συμπεριφορα .. ποιο ευχρηστο τοτε στα ματια του κοσμου ..

Και τα δυο φυσικα στο σημερα ειναι αγαπημενα αυτοκινητακια ...
Για εμενα το 2cv .μακραν αγαπημενο..

Reaction score
18.265
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Με την πρωινή υγρασία η το ψιλόβροχο, ο κυκλικός κόμβος είναι ρίσκο με το σκαθάρι...

Το ένα όλα πίσω, τι άλλο όλα μπροστά...

KostasX

Member
Reaction score
5.231
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Στην καταναλωση καυσιμων νικαει το 2cv, ειναι πιο οικονομικο. Αλλα ποσο πρακτικο ; Ο σκαραβαιος φτιαχτηκε με την προϋποθεση να μπορει να ταξιδευει στα 100 χιλιομετρα την ωρα σταθερα, δεν μπορω να φανταστω οτι το 2cv μπορει να το κανει αυτο με τον κινητηρα του και τετοια κατασκευη ...
Μάλλον δεν έχεις οδηγησει κανένα από τα δύο.... Εντελώς φιλικά πάντα.

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.324
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
Μη συγκρίνουμε τις βούρτσες με τις ...
Δε νομίζω ότι υπάρχει μέτρο σύγκρισης... κ ας μην έχω οδηγήσει ποτέ σακαραβαιο...

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
25.189
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Έχω οδηγήσει και τα 2. Οκ, 2cv έχω από το 1993 και έχω κάνει πάνω από 150,000χλμ και σκαραβαίο είχε η αδελφή μου. Το μόνο που ζήλευα από το σκαθάρι ξαναλέω είναι ότι ήταν πιο δεμένη κατασκευή. Σε όλα τα υπόλοιπα δεν υπάρχει σύγκριση (ενεργητική ασφάλεια, αξιοπιστία, οικονομία)

nonos

Member
Reaction score
24.405
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Νομιζω καταληγουμε ολοι στο ιδιο , αυτο που ανεφερα αρχικα οτι το Σκαθαρι ηταν ''πιο αυτοκινητο'' με την εννοια του τροπου κατασκευης, της καμπινας κτλπ και εβαλα μεσα σε παρενθεση το (κακο) γιατι τελικα ηταν χειροτερο σε ολα σχεδον απο εκει και περα. Ξαναλεω χωρις διαθεση να θιξω οποιον ειχε ή εχει, αλλωστε σχεδιαστικα μου ειναι συμπαθεστατος. Στο ιδιο συμπερασμα εχουν καταληξει και δυο καλοι φιλοι που εχουν και 2cv και Σκαραβαιο, ο ενας μελος μας ο αλλος ο κ.Καραπιπερης ο μηχανικος μου οσο ζουσα στην Πατρα.

Stargazer

Member
Reaction score
2.310
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
"με κοντέρ 180" :lol::lol::lol:
"και την πρακτική λύση να μετατρέπεται σε στέσιον από επιβατικό..."!!!!!!!!!
Δεν ρωτούσαν όλοι , πόσο γράφει το κοντέρ;
Εμείς που είχαμε GSA λέγαμε 250

maxtsif

Member
Reaction score
4.703
Πόντοι
777
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Δεν ρωτούσαν όλοι , πόσο γράφει το κοντέρ;
Εμείς που είχαμε GSA λέγαμε 250
Εκείνη την εποχή (της αφέλειας, θα έλεγα) ήταν θέμα συζήτησης "τι κοντέρ έχει" το κάθε μοντέλο. Οσο περισσότερο έφτανε, τόσο θεωρείτο πλεονέκτημα, ασχετα αν δεν επιανε ούτε τα μισα! Μάλλον ο μέσος Ελληνας τότε, επειδή δεν είχε άλλες γνώσεις περι αυτοκίνησης, εβγαζε τα συμπεράσματά του από αυτόν τον αριθμό. Και να που πέρασε και στη διαφήμιση "εχει κοντέρ 180", όντως τα πιο πολλά της εποχής είχαν λιγότερο.
Εγώ παιδάκι στη δεκαετία του '70 ήξερα απ'εξω τι κοντέρ είχαν όλα τα αυτοκίνητα. Εκανα και τον πολύξερο στα άλλα πισιρίκια!

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.921
Πόντοι
827
Εκείνη την εποχή (της αφέλειας, θα έλεγα) ήταν θέμα συζήτησης "τι κοντέρ έχει" το κάθε μοντέλο. Οσο περισσότερο έφτανε, τόσο θεωρείτο πλεονέκτημα, ασχετα αν δεν επιανε ούτε τα μισα! Μάλλον ο μέσος Ελληνας τότε, επειδή δεν είχε άλλες γνώσεις περι αυτοκίνησης, εβγαζε τα συμπεράσματά του από αυτόν τον αριθμό. Και να που πέρασε και στη διαφήμιση "εχει κοντέρ 180", όντως τα πιο πολλά της εποχής είχαν λιγότερο.
Εγώ παιδάκι στη δεκαετία του '70 ήξερα απ'εξω τι κοντέρ είχαν όλα τα αυτοκίνητα. Εκανα και τον πολύξερο στα άλλα πισιρίκια!
Έχεις δίκιο σε αυτό που λες. Θυμάμαι και εγώ παιδί που δεν μπορούσα να δω που "τερμάτιζε" το κοντέρ της GS γιατί είχε αυτό με το "βαρελάκι" όπως το έλεγαν τότε, και δεν ήξερα την "τελική" :lol:
Αλλά δεν περίμενα ποτέ αυτό που χαρακτηρίζεις, και απολύτως σωστά, αφέλεια, να αποτυπωθεί σε διαφήμιση.

Stargazer

Member
Reaction score
2.310
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Νομίζω 180 τερμάτιζε το κοντέρ του GSA , μου φέρατε νοσταλγία :cry:

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
25.189
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Ο αστικός μύθος της εποχής μου έλεγε ότι τα αυτοκίνητα πιάνουν αυτό που γράφει το κοντέρ τους μείον 20χλμ :lol:

Top Bottom