Παλιές διαφημίσεις άλλων ιστορικών

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.964
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Τη διαφήμιση πόσταρε, που έτυχε να έχει Alfasud.
Αν η διαφήμιση είχε Trabat θα έπρεπε να υποψιαστούμε ότι είναι ξάδερφος του Ερίκ Χόνεκερ; :lol:
Χαχαχα... Ανατολικογερμανικομούνι..
Με έχετε παρεξηγήσει αγαπάω Alfa αλλά και Axel.. Αλήθεια :tomato:

nonos

Member
Reaction score
23.811
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Ρε τι τράβαγε ο κόσμος αν δε μπορούσε να αγοράσει Ds.. :shifty::O

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.933
Πόντοι
747
Μια παρατήρηση.

Η ΒΙΑΜΑΞ, βιομηχανία αμαξωμάτων, Φωστηροπουλος, δεν νομίζω ότι έφτιαχνε πλαίσια.

Τα πλαίσια, απαιτούν πρεσσες και υψηλές θερμοκρασίες διαμόρφωσης των στοιχείων, ηλωσεων, φπδιαμορφωσης αεροφυλακιων, κλπ, που στην μονάδα της λεωφόρου Καβάλας δεν υπήρχαν.

Τα πλαίσια, όπως και στην ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ, έρχονταν έτοιμα, με άξονες και υπηρετικους μηχανισμούς, μηχανές, αεροφυλακια, κλπ, και εδώ έφτιαχναν τα αμαξωματα.

Όλα τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ, ολυμπιακής, τουριστικά, στρατιωτικά, κλπ, από αυτές τις 2 προέρχονταν.

Ειδικά στην ΒΙΑΜΑΞ, υπήρξε κάποια εμπλοκή με το κράτος, δεν θέλω να πω περισσότερα, και η φίρμα..........έφυγε.

Ο υιός Φωστηροπουλος, ακολούθησε άλλους δρόμους.

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.849
Πόντοι
827
Μια παρατήρηση.

Η ΒΙΑΜΑΞ, βιομηχανία αμαξωμάτων, Φωστηροπουλος, δεν νομίζω ότι έφτιαχνε πλαίσια.

Τα πλαίσια, απαιτούν πρεσσες και υψηλές θερμοκρασίες διαμόρφωσης των στοιχείων, ηλωσεων, φπδιαμορφωσης αεροφυλακιων, κλπ, που στην μονάδα της λεωφόρου Καβάλας δεν υπήρχαν.

Τα πλαίσια, όπως και στην ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ, έρχονταν έτοιμα, με άξονες και υπηρετικους μηχανισμούς, μηχανές, αεροφυλακια, κλπ, και εδώ έφτιαχναν τα αμαξωματα.

Όλα τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ, ολυμπιακής, τουριστικά, στρατιωτικά, κλπ, από αυτές τις 2 προέρχονταν.

Ειδικά στην ΒΙΑΜΑΞ, υπήρξε κάποια εμπλοκή με το κράτος, δεν θέλω να πω περισσότερα, και η φίρμα..........έφυγε.

Αφού ανοίγεις τη συζήτηση, μην μας αφήνεις νηστικούς... Be continued

minas

Member
Reaction score
3.037
Πόντοι
747
Μια παρατήρηση.

Εμενα παλι,δε μου φαινεται τοσο εκτος πραγματικοτητας να εφτιαχνε και πλαισια.
Εχω δει στο ΥΤ διαφορα βιντεο επισκευης τρακαρισμενων πλαισιων φορτηγων απο Πακισταν,οπου με πολυ απλα μεσα αποσυναρμολογουν τα πλαισια,ισιωνουν τις δοκους σε στρατζα,και κατοπιν κατασκευαζουν στη στρατζα και τοποθετουν αλλα δοκαρια επανω απο τα τρακαρισμενα/ισιωμενα.Νομιζω ειναι τεχνολογια που θα μπορουσε να την ειχε και η βιαμαξ(και που μια τετοια τεχνικη,θα δικαιολογουσε και απολυτα τη διαφημιση''βαρυ πλαισιο'')Στη χειροτερη,μπορει οντως να ερχονταν ετοιμα πλαισια απεξω,και να γινοταν εδω η ενισχυση.
Και φυσικα,δεν μου φαινεται απιθανο να ειχαν εξωτερικους συνεργατες που να κατασκευαζουν αεροφυλακια κλπ,και απλα να γινοταν η συναρμολογηση στο εργοστασιο της βιαμαξ.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.933
Πόντοι
747
Επαναλαμβάνω ότι σε σχέση με αυτά που ξέρω από ανθρώπους που τα έζησαν, τα σασί με τους άξονες και όλα τα βοηθητικά, ερχόντουσαν έτοιμα αλλά γυμνά, και εδώ χτιζόταν η υπερκατασκευη.

Έχω στο αρχείο μου μελέτες κατασκευής, από τις φίρμες, που κατατιθεντο στο υπουργείο για την άδεια κυκλοφορίας.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.933
Πόντοι
747
Επίσης, αν ψάξεις κανείς, θα βρει φωτο απο την γραμμή παραγωγής, με δεκάδες λεωφορεία να συναρμολογουνται.

Η ΒΙΑΜΑΞ, είχε ποιότητα κατασκευής, και έκανε και εξαγωγες.

Επίσης, έχτισε φίρμες σαν τον Στεφανακη, τουριστικά πούλμαν, τα λεωφορεία της ολυμπιακής κυκλοφορούσα μέχρι το κλείσιμο της, και ίσως στην επαρχία, σε μικρούς τοπικούς προορισμούς, να επιζούν ακόμη κάποιες από τις κατασκευές της.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.933
Πόντοι
747
Εμενα παλι,δε μου φαινεται τοσο εκτος πραγματικοτητας να εφτιαχνε και πλαισια.
Εχω δει στο ΥΤ διαφορα βιντεο επισκευης τρακαρισμενων πλαισιων φορτηγων απο Πακισταν,οπου με πολυ απλα μεσα αποσυναρμολογουν τα πλαισια,ισιωνουν τις δοκους σε στρατζα,και κατοπιν κατασκευαζουν στη στρατζα και τοποθετουν αλλα δοκαρια επανω απο τα τρακαρισμενα/ισιωμενα.Νομιζω ειναι τεχνολογια που θα μπορουσε να την ειχε και η βιαμαξ(και που μια τετοια τεχνικη,θα δικαιολογουσε και απολυτα τη διαφημιση''βαρυ πλαισιο'')Στη χειροτερη,μπορει οντως να ερχονταν ετοιμα πλαισια απεξω,και να γινοταν εδω η ενισχυση.
Και φυσικα,δεν μου φαινεται απιθανο να ειχαν εξωτερικους συνεργατες που να κατασκευαζουν αεροφυλακια κλπ,και απλα να γινοταν η συναρμολογηση στο εργοστασιο της βιαμαξ.
Έχω δει και εγω τέτοιες "επισκευες"- όπως και ενος Ρώσου που "επισκευαζει" ΙΧ αξίας, μετά από σοβαρές καταστροφές.

Εμφανισιακά, καλά είναι, αλλά, η λειτουργικότητα έχει επηρεαστεί 100 %.

Αλλά, σε χώρες όπως αυτές, αυτά είναι........ψιλά γράμματα.

Θυμίζω την θραύση του ματιού στις μαχαιρωτες απολήξεις της ανάρτησης του 2cv, που είχε αναρτήσει νομίζω ο @tascos

Τα μεταλλικά αντικείμενα διαμορφωνονται είτε εν ψυχρώ, με επιβολή εξωτερικης δύναμης, είτε εν θερμώ , με θέρμανση.

Και στις δύο περιπτώσεις, αλλοιώνεται η δομή των μορίων, και ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ επαναφορά σε κατάσταση ομοιομορφίας με την υπολοιπη δομη, όταν τα στοιχεία είναι δομικά, δηλαδή απαιτείται ανάληψη και μεταφορά φορτισεων.

Στην επαγγελματική μου διαδρομή, αντιμετώπισα καταστάσεις που η ΕΛΛΙΠΉΣ αυτή διαδικασία, έθεσε ζωές σε κίνδυνο.

Όταν, εντός της εβδομαδος υποθετω, παραλάβω το λαπιτοπι, αν δεν κουράζω, μπορούμε να πούμε πολλά, αλλά και στην συνάντησή στο Ζάππειο, θα δεχτώ........ερωτήσεις.

Taskos

Member
Reaction score
3.682
Πόντοι
777
Μετά τις βόλτες στη δεκαετία του 80 με το 12Μ ¨bluesmobil" του πατέρα φίλου μου και ύστερα από τόσα χρόνια, έμαθα ότι ήταν προσθιοκίνητο.
Απογοήτευση. :(

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.849
Πόντοι
827
Αυτή δεν είναι μια απλή μπροσούρα, αλλά ένα ιστορικό ντοκουμέντο της ελληνικής κοινότητας της Αιγύπτου (γνωστοί και σαν αιγυπτιώτες).

Top Bottom