Πρόστιμα έως και 1.000 ευρώ για τους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.964
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Από το in.gr

Ραβασάκια σε όσους κυκλοφορούν με ανασφάλιστα αυτοκίνητα ετοιμάζεται να στείλει το υπουργείο Οικονομικών, που επιστρατεύει σαρωτικές διασταυρώσεις από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο προκειμένου να εντοπίζονται οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων.

Το υπουργείο θα στέλνει ραβασάκια με προθεσμία οκτώ ημερών για την ασφάλιση του οχήματος, η οποία όμως θα είναι εφικτή μόνο αφού ο ιδιοκτήτης καταβάλει παράβολο 250 ευρώ υπέρ του Δημοσίου, σύμφωνα με Τα Νέα.

Αν αγνοήσει τις προθεσμίες, η ΓΓΠΣ θα στέλνει ηλεκτρονική επιστολή στην Αστυνομία για την κατ’ οίκον επίδοση βεβαίωσης προστίμου από 250 έως 1.000 ευρώ και την αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας, πινακίδων και διπλώματος.

Τα ανασφάλιστα οχήματα ξεπερνούν το ενάμισι εκατομμύριο, σύμφωνα με παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς και η επιβολή παραβόλου 250 ευρώ μπορεί θεωρητικά να αυξήσει τα δημόσια έσοδα κατά 375 εκατ. ευρώ.

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.293
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
Re: Πρόστιμα έως και 1.000 ευρώ για τους ιδιοκτήτες ανασφάλι

Δηλαδή... αν σε πιάσουνε να κυκλοφορείς το πρόστιμο? Όχι αν έχεις κάπου ακινητοποιημένο το όχημα σου :worry: ? ετσι δεν ειναι? Αυτό δεν το διευκρινίζουν καν :worry: ?
Προσωπικά έχω στην κατοχή μου 2 ντεσεβό και πλήρωσα μόνο τα τέλη κυκλοφοριας, μίας και τα δυο αμάξια προς το παρόν είναι ‘’αραγμένα’’ σε προσωπικό χώρο γκαραζ (φυσικά δεν έχω παραδώσει πινακίδες, για να μπορέσω να τα ασφαλίσω και να τα κυκλοφορησω ανά πάσα στιγμή… εξάλλου έχουμε και λέμε… φόρος τέλος παράδοσης πινακίδων 35 ευρώ!!!, ενώ το σήμα 55 ευρώ!!!…άρα δηλαδή, διαφορά 20 ευρώ?! 20ευρώ για να τρέξω και να φτιάξω χίλια χαρτιά και να μείνω χωρίς πινακιδες!!!??? κτλ κτλ??? ε όχι!!!) και λεω εγω τωρα… τι πραγματικά ισχύει??? ακόμα και σε ‘αραγμενο’ όχημα το πρόστιμο??? Και μη μου πει κάποιος ότι από την στιγμή που πληρώνω τα τέλη πάει και ασορτί η ασφάλεια… :shoot:

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.964
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties

Αυτό που λογικά ισχύει είναι ότι από την στιγμή που δεν έχεις καταθέσει πινακίδες είσαι υποχρεωμένος να πληρώσεις ασφάλεια για το αυτοκίνητο σου. Θα γίνει διασταύρωση στοιχείων και θα σου έρθει από την εφορία ειδοποίηση να πληρώσεις ασφάλεια αφού πρώτα πληρώσεις το σχετικό παράβολο - πρόστιμο των 250 ευρώ. Κάνε αυτό που έκανα και εγώ, μιας και το 250άρι δεν το γλυτώνεις. Τουλάχιστον με αυτό να κάνεις την συνδρομή και ανα ασφαλήσεις και τα 2.

skynet

Super Moderator
Reaction score
21
Πόντοι
42
Περιοχή
Athens

Συμφωνω οτι ειναι ιδιαιτερα αδικο σαν μετρο , γιατι και εγω εχω ενα δευτερο αυτοκινητο που συνεχιζω να κραταω περισσοτερο για συναισθηματικους λογους (οχι δεν ειναι Citroen :) ) και σιγουρα ενα τετοιο μετρο μπορει να προκαλεσει προβληματα .

Απο την αλλη ομως , πιστευω οτι ειμαστε ενα μικρο ποσοστο του συνολου , και οτι η κατασταση με τα ανασφαλιστα αυτοκινητα που κυκλοφορουν καθημερινα στους δρομους εχει αρχισει και γινεται σοβαρα επικινδυνη .
Ειδικα αυτη την εποχη που ειναι δυσκολο για τους περισσοτερους να καλυψουν απο την τσεπη τους μια ζημια στο αυτοκινητο τους που προκληθηκε σε ατυχημα με ανασφαλιστο και να κυνηγησουν νομικα τον ιδιοκτητη του .

Το μονο κακο στην ολη υποθεση ειναι οτι αν αφησουν καποιο "παραθυρο" για ανθρωπους που οντως δεν κυκλοφορουν τα οχηματα τους , ειναι βεβαιο οτι αυτο θα το εκμεταλευτουν και αλλοι .

Αν και σε γενικες γραμμες καταλαβαινω οτι υπαρχει κοσμος που χρησιμοποιει αυτοκινητο χωρις να το εχει ασφαλισμενο , με το σκεπτικο οτι αν του τυχει κατι θα βρει τα λεφτα τοτε να πληρωσει , αυτο το σκεπτικο πιστευω οτι ειναι εσφαλμενο γιατι κανεις δεν μπορει να τους εγγυηθει οτι εαν ευθυνονται για καποιο ατυχημα , το κοστος αυτου δεν θα ειναι απαγορευτικο για να μπορει να αποπληρωθει με αυτον τον τροπο .

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.293
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan

Άρθρο απο το site asfalisi.net (11.03.2013)

Σε έρευνα αγοράς, αλλά και στο δίλημμα αν θα καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους, για να αποφύγουν την δαγκάνα των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τα ανασφάλιστα ΙΧ, είναι οι κάτοχοι ανασφάλιστων αυτοκινήτων.
Όπως αναφέρουν άνθρωποι της αγοράς παρατηρείται κινητικότητα στις ασφαλιστικές πρακτορεύσεις μετά την ανακοίνωση της κατάθεσης του σχετικού νόμου για πρόστιμα σε όσους έχουν ανασφάλιστο αυτοκίνητο μετά τις 15 Απριλίου.
Ωστόσο υπάρχουν και κάτοχοι ΙΧ που σκέπτονται να προχωρήσουν στην κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας , παρ ότι έχουν καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας του 2013 , ώστε να αποφύγουν προσωρινά την υποχρεωτική ασφάλιση του οχήματος .
Όπως διευκρινίστηκε και από το υπουργείο Οικονομικών , τα αυτοκίνητα δεν πρέπει να έχουν πινακίδες , έστω και σε ακινησία , προκειμένου οι κάτοχοι τους να αποφύγουν τα πρόστιμα , σε περίπτωση που το αυτοκίνητο δεν είναι ασφαλισμένο.

Υπενθυμίζεται ότι με το νέο πλαίσιο, από τις 14 Απριλίου, οι ποινές θα είναι ιδιαίτερα αυστηρές για όσους έχουν ανασφάλιστα οχήματα.

“Σε περίπτωση κυκλοφορίας οχήματος, χωρίς την κατά το άρθρο 2 ασφαλιστική κάλυψη επιβάλλονται, πέραν των αναγραφομένων στο άρθρο 12 ποινών, και οι παρακάτω κυρώσεις: α) Αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας μετά των κρατικών πινακίδων του οχήματος για δέκα (10) ημέρες με πράξη της Αστυνομικής Αρχής. Επί εμπλοκής ατυχήματος από όχημα επιτόπου αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για δύο (2) χρόνια και επί υποτροπής για τρία (3) χρόνια. Για την επιστροφή των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας μετά την παρέλευση των ανωτέρω περιόδων απαιτείται η προσκόμιση από τον ενδιαφερόμενο του σχετικού σήματος ασφάλισης.

β) Χρηματικό πρόστιμο, το οποίο βεβαιώνεται με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, υπέρ του κατά το άρθρο 16 του κ.ν. 489/1976 Επικουρικού Κεφαλαίου ίσο με χίλια (1.000) ευρώ για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημόσιας χρήσης, πεντακόσια (500) ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης και διακόσια πενήντα (250) ευρώ για τα δίκυκλα. Το παραπάνω χρηματικό πρόστιμο εισπράττεται κατά τις διατάξεις του Κ.Ε.Δ.Ε.

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.293
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan

Οποίος έχει να προσθέσει κάτι, ας το πει να ξεστραβωθούμε όλοι :)

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.964
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties

Είναι απλά τα πράγματα δυστυχώς. Ή πληρώνεις ή πληρώνεις χοντρά.
Αν δεν θέλεις να καταθέσεις πινακίδες κάνε αυτό που έκανα και εγώ για να έχεις την έκπτωση στο ετήσιο ασφάλιστρο και να είσαι αρχηγός.

Tagre

Member
Reaction score
11
Πόντοι
32

Το λοιπον! Τα πραγματα ειναι απλα εως γελοια: Ανασφαλιστα αυτοκινητα στο δρομο κυκλοφορουν λιγα εως ελαχιστα και σπανιως. Οχι σε καθημερινη βαση.
Ομως.Το ''κρατος'' με τη συμβολη των εφοριων και της αστυνομιας, παιζει το παιχνιδι των ιδιωτων,για αλλη μια φορα!
Ποιο ειναι αυτο το παιχνιδι? Μα να μαζεψει λεφτα για τον Κοντομηνα, τον Μινεττα, και τους λοιπους ιδιοκτητες ασφαλιστικων εταιρειων. Μηπως ξερετε εσεις καποια κρατικη ασφαλιστικη εταιρεια? Τοτε γιατι νομοθετει η βουλη κατ'αυτο τον τροπο για τους ιδιωτες?
Πολλες τραπεζες οπως και πολλοι φιλοι τους, εχουν δικες τους ασφαλιστικες εταιρειες και επειδη ως οργανισμοι, χανουν -πλεον- μεγαλα ποσα, προσπαθουν να τα παρουν αλλιως. Βαζουν τους υπαλληλους τους, τους βουλευτες να τους τα φερουν πισω! Πως: Απο αυτα τα ''κακα'' ανασφαλιστα, που ομως ειναι τα ακινητοποιημενα σε καποια αυλη, σε καποια οικοπεδα, στα πεζοδρομια περιμενωντας μαζι με τους ιδιοκτητες τους, ...καλλιτερες μερες! Οι οποιοι εκαναν κατι πολυ κακο. Πληρωσουν τα τελη κυκλοφοριας του 2013, οπως εγω...!
Γιατι δεν λενε ποσο μειωθηκαν τα αυτοκινητα που κυκλοφορουν στους δρομους, τα τελευταια 3 χρονια σε απολυτους αριθμους? Πως το βγαλανε αυτο το 1,5 εκατομυριο ανασφαλιστα αφου οι δρομοι σχεδον αδειασαν? Η εσεις ξερετε πολλους που κυκλοφορουν καθημερινα ανασφαλιστοι?
Απο την περασμενη Δευτερα 11-3-2013, τα κομπιουτερ της Τροχαιας εχουν προσβαση στα κομπιουτερ της εφοριας!!! Εγω για τα 2cv μου κατεθεσα τις πινακιδες.Ξερετε τι μου εκανε εντυπωση και με μπερδεψε? Η εφοριακος, που με ρωτησε οτι αφου εχω πληρωσει τα τελη γιατι κατεθεσα τις πινακιδες 2,5 μηνες αργοτερα! Μου θυμησε αυτο που μου ειχε πει ο φιλος μου ο Χρηστος, οτι ουτως η αλλως θα πληρωσω προστιμο! Ακομα και αν εχω καταθεσει πινακιδες, γιατι ειχα πληρωσει τελη κυκλοφοριας!!!!

Να τους χαιρομαστε.Καλε τους δημοσιογραφους εννοω! Οι αλλοι τη δουλεια τους κανουν.

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.964
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties

Όλοι αναγνωρίζουμε ότι ζούμε σε ένα κράτος μπουρδέλο και δεν είναι της παρούσης να γίνω πιο αναλυτικός, όμως το μέτρο αυτό κατά την γνώμη μου είναι σωστό. Δεν είναι καθόλου λίγα τα ανασφάλιστα Τάκη. Είναι άπειρα. Μόνο 700.000 είναι τα ανασφάλιστα δημόσιας χρήσης! Το θέμα δεν είναι με τράκαρε ένας είναι ανασφάλιστος και πληρώνω το φτερό από την τσέπη μου.

Τι γίνεται σε ένα σοβαρό τροχαίο με σωματικές βλάβες? Αυτοκίνητο που έχει πινακίδες πρέπει να είναι ασφαλισμένο. Δεν μπορεί το κράτος να επαφίεται στην συνείδηση του καθένα από μας. Γιατί μπορεί όντως να έχεις αυτοκίνητο ανασφάλιστο με πινακίδες και να μην το κυκλοφορείς ποτέ. Αν τύχει μια πολύ έκτακτη ανάγκη δεν θα το πάρεις? Και ας υποθέσουμε πως εσύ δεν θα το πάρεις. Πως είσαι σίγουρος ότι αυτό ισχύει για όλους?

Τέλος, δεν έχεις εμπλακεί σε τροχαίο με ανασφάλιστο και σου εύχομαι να μην σου τύχει ποτέ. Αν Θεός φυλάξει σου τύχαινε θα είχες άλλη άποψη.

akrapovitch

Member
Reaction score
3
Πόντοι
0

Flaminio Bertoni said:
Δηλαδή... αν σε πιάσουνε να κυκλοφορείς το πρόστιμο? Όχι αν έχεις κάπου ακινητοποιημένο το όχημα σου :worry: ? ετσι δεν ειναι? Αυτό δεν το διευκρινίζουν καν :worry: ?
Προσωπικά έχω στην κατοχή μου 2 ντεσεβό και πλήρωσα μόνο τα τέλη κυκλοφοριας, μίας και τα δυο αμάξια προς το παρόν είναι ‘’αραγμένα’’ σε προσωπικό χώρο γκαραζ (φυσικά δεν έχω παραδώσει πινακίδες, για να μπορέσω να τα ασφαλίσω και να τα κυκλοφορησω ανά πάσα στιγμή… εξάλλου έχουμε και λέμε… φόρος τέλος παράδοσης πινακίδων 35 ευρώ!!!, ενώ το σήμα 55 ευρώ!!!…άρα δηλαδή, διαφορά 20 ευρώ?! 20ευρώ για να τρέξω και να φτιάξω χίλια χαρτιά και να μείνω χωρίς πινακιδες!!!??? κτλ κτλ??? ε όχι!!!) και λεω εγω τωρα… τι πραγματικά ισχύει??? ακόμα και σε ‘αραγμενο’ όχημα το πρόστιμο??? Και μη μου πει κάποιος ότι από την στιγμή που πληρώνω τα τέλη πάει και ασορτί η ασφάλεια… :shoot:

Αυτος ο φορος παραδοσης πινακιδας τι ειναι???

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.293
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan

akrapovitch said:
Flaminio Bertoni said:

Αυτος ο φορος παραδοσης πινακιδας τι ειναι???
Δεν υπαρχει φορος παραδοσης πινακιδας... :)

skynet

Super Moderator
Reaction score
21
Πόντοι
42
Περιοχή
Athens

Tagre said:
Το λοιπον! Τα πραγματα ειναι απλα εως γελοια: Ανασφαλιστα αυτοκινητα στο δρομο κυκλοφορουν λιγα εως ελαχιστα και σπανιως. Οχι σε καθημερινη βαση.
Ομως.Το ''κρατος'' με τη συμβολη των εφοριων και της αστυνομιας, παιζει το παιχνιδι των ιδιωτων,για αλλη μια φορα!
Ποιο ειναι αυτο το παιχνιδι? Μα να μαζεψει λεφτα για τον Κοντομηνα, τον Μινεττα, και τους λοιπους ιδιοκτητες ασφαλιστικων εταιρειων. Μηπως ξερετε εσεις καποια κρατικη ασφαλιστικη εταιρεια? Τοτε γιατι νομοθετει η βουλη κατ'αυτο τον τροπο για τους ιδιωτες?
Πολλες τραπεζες οπως και πολλοι φιλοι τους, εχουν δικες τους ασφαλιστικες εταιρειες και επειδη ως οργανισμοι, χανουν -πλεον- μεγαλα ποσα, προσπαθουν να τα παρουν αλλιως. Βαζουν τους υπαλληλους τους, τους βουλευτες να τους τα φερουν πισω! Πως: Απο αυτα τα ''κακα'' ανασφαλιστα, που ομως ειναι τα ακινητοποιημενα σε καποια αυλη, σε καποια οικοπεδα, στα πεζοδρομια περιμενωντας μαζι με τους ιδιοκτητες τους, ...καλλιτερες μερες! Οι οποιοι εκαναν κατι πολυ κακο. Πληρωσουν τα τελη κυκλοφοριας του 2013, οπως εγω...!
Γιατι δεν λενε ποσο μειωθηκαν τα αυτοκινητα που κυκλοφορουν στους δρομους, τα τελευταια 3 χρονια σε απολυτους αριθμους? Πως το βγαλανε αυτο το 1,5 εκατομυριο ανασφαλιστα αφου οι δρομοι σχεδον αδειασαν? Η εσεις ξερετε πολλους που κυκλοφορουν καθημερινα ανασφαλιστοι?
Απο την περασμενη Δευτερα 11-3-2013, τα κομπιουτερ της Τροχαιας εχουν προσβαση στα κομπιουτερ της εφοριας!!! Εγω για τα 2cv μου κατεθεσα τις πινακιδες.Ξερετε τι μου εκανε εντυπωση και με μπερδεψε? Η εφοριακος, που με ρωτησε οτι αφου εχω πληρωσει τα τελη γιατι κατεθεσα τις πινακιδες 2,5 μηνες αργοτερα! Μου θυμησε αυτο που μου ειχε πει ο φιλος μου ο Χρηστος, οτι ουτως η αλλως θα πληρωσω προστιμο! Ακομα και αν εχω καταθεσει πινακιδες, γιατι ειχα πληρωσει τελη κυκλοφοριας!!!!

Να τους χαιρομαστε.Καλε τους δημοσιογραφους εννοω! Οι αλλοι τη δουλεια τους κανουν.
Η Ελληνικη νομοθεσια εχει πολλα παραλογα και παραδοξα και στο συγκεκριμενο κλαδο εχει ακομα περισσοτερα .
Ενα απο αυτα ειναι οτι το επικουρικο κεφαλαιο , ο "μηχανισμος" που αναλαμβανει υπο συνθηκες να αποζημιωνει ζημιες στις οποιες συμμετεχουν ανασφαλιστα οχηματα δεν χρηματοδοτειται απο το κρατους αλλα απο τις ασφαλιστικες εταιρειες . Πιο συγκεκριμενα , με βαση τον αριθμο των ασφαλισμενων οχηματων επι του συνολου που εχει καθε εταιρεια συμμετεχει με το αναλογο ποσοστο στην καλυψη των συνολικων αναγκων του επικουρικου κεφαλαιου . Αυτο σημαινει στην ουσια οτι οσο περισσοτερα ασφαλισμενα αυτοκινητα εχει μια ασφαλιστικη εταιρεια , τοσο περισσοτερα λεφτα πρεπει να πληρωνει για να καλυπτει τις ζημιες απο ανασφαλιστα ή τουλαχιστον αυτες που δικαιουνται αποζημιωση απο τον συγκεκριμενο μηχανισμο .
Αυτο φυσικα ειναι παραλογο απο τη μια , δημιουργουσε πολλα προβληματα επι χρονια απο την αλλη .

Αρκετες ασφαλιστικες εταιρειες προσπαθουσαν να αποφυγουν να δηλωσουν επισημως τον αριθμο των ασφαλισμενων σε αυτες οχηματων μεταξυ αλλων για να αποφυγουν και την συγκεκριμενη υποχρεωση τους , κανοντας ακομα πιο δυσκολη την λειτουργια αυτο του μηχανισμου , ο οποιος εν τελει κατεληγε να καλυπτεται σχεδον στο συνολο του απο τις εταιρειες που αναγκαστικα συμμετειχαν σε αυτον .

Σε οτι εχει να κανει με το αν ο συγκεκριμενος χωρος "χειραγωγειται" απο τις εταιρειες , δεν ειναι τοσο απλο . Η Εθνικη ασφαλιστικη για παραδειγμα ανηκει σε καποιο ποσοστο στο Ελληνικο Δημοσιο , και μεχρι και σημερα το κρατος εχει αποψη στην επιλογη της διοικησης της εταιρειας αλλα και των αποφασεων της . Η Αγροτικη ασφαλιστικη ακομα και μετα την πωληση του πλειοψηφικου πακετου μετοχων της Αγροτικης Τραπεζας συνεχιζει να θεωρειται κρατικη οσο ειναι θολο το νομικο πλαισιο για το σε ποιον ανηκει , και συνεχιζει να διοικειται απο "διορισμενα" στελεχη . Αυτες οι δυο εταιρειες εχουν μαζι πολυ μεγαλο μερος του συνολου της αγορας για να μπορουν οι υπολοιπες να καθορισουν μονες τους την πολιτικη που ασκεται στον συγκεκριμενο κλαδο .

Σε οτι εχει να κανει με το συγκεκριμενο μετρο τωρα προσωπικα πιστευω και εγω οτι ειναι σωστο .
Το δικαιωμα της ιδιοκτησιας ενος αυτοκινητου δεν αφαιρειται απο κανεναν ακομα και αν αυτος δεν θελει να εχει το οχημα του ασφαλισμενο . Αυτο που εν μερη διασφαλιζεται ειναι οτι το δικαιωμα της ιδιοκτησιας ενος οχηματος δεν θα σημαινει αυτοματα και δικαιωμα κυκλοφοριας του οταν αυτο δεν ειναι ασφαλισμενο . Η καταθεση των πινακιδων ωστε να αποφυγει το συγκεκριμενο μετρο ενας ιδιοκτητης δεν αλλαζει το γεγονος οτι ενα οχημα του ανηκει , κανει ομως ακομα πιο δυσκολο το να το κυκλοφορει χωρις αυτο να ειναι ασφαλισμενο .
Εδω που τα λεμε , ζουμε σε μια χωρα που οι ασφαλιστικες εν τελη λειτουργουν χωρις καποιον συγκεκριμενο ελεγχο , και ειναι πολυ ευκολο για εναν κατοχο οχηματος να βρει και να ασφαλισει το οχημα του με συγκριτικα μικρο κοστος σε εταιρεια που ειτε ειναι γνωστο οτι δεν αποζημιωνει σχεδον ποτε τις ζημιες της ειτε ειναι σχεδον βεβαιο οτι δεν θα το κανει οταν το ασφαλιστρο ειναι πολυ χαμηλο για να μπορει με αυτο να διασφαλισει τα απαραιτητα εσοδα . Αυτο σημαινει οτι καποιος που ειναι προσωπικα βεβαιος οτι δεν προκειται να προκαλεσει ατυχημα ( χωρις αυτο φυσικα να διασφαλιζει οτι δεν θα το προκαλεσει κιολας ) εχει αρκετα φθηνες επιλογες .

Το να διατηρεις μηχανολογικα ενα αυτοκινητο σε κατασταση ικανη για κυκλοφορια δεν σημαινει οτι πρεπει να εχεις δικαιωμα και να το κυκλοφορεις οταν δεν τηρεις τις νομιμες προυποθεσεις επειδη απλα τυχαινει να το κυκλοφορεις ελαχιστα , σπανια ή σχεδον ποτε .

NIGA

Member
Reaction score
48
Πόντοι
32

Πολύ σωστός!

DimitrisR

Member
Reaction score
15
Πόντοι
0

Όλα τα παραπάνω δεκτά αλλά με ένα μεγάλο ΑΛΛΑ: όχι με τον γνήσιο Ελληνικο καραγκιοζέϊκο τρόπο "πληρώστε τέλη κυκλοφορίας για ένα ολόκληρο χρόνο -όχι λιγότερο- και εκ των υστέρων σας ανακοινώνω τα περί σαφάλισης, αλλά δεν σας δίνω πίσω την διαφορά των τελών κυκλοφορίας αν καταθεσετε τις πινακίδες!!!!"
Το 2CV μου είναι στο φανοποιείο απο τον Σεπτέμβριο, τα Τέλη Κυκλοφορίας τα πλήρωσα αφού ούτως ή άλλως θα το κυκλοφορούσα εντός του 2013 κάποια στιγμή, τώρα αναγκαστηκα να καταθεσω πινακίδες με πληρωμένα τα τέλη και βέβαια κανείς δεν μου επιστρέφει την διαφορά!!! Ας κάνουν τα τέλη κυκλοφορίας 3μηνα και τότε θα συμφωνήσω οτι είναι δίκαιο! Αλλιώς είναι μια ακόμα προσπάθεια ληστείας των αλητών που μας κυβερνούν!

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.964
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties

DimitrisR said:
Όλα τα παραπάνω δεκτά αλλά με ένα μεγάλο ΑΛΛΑ: όχι με τον γνήσιο Ελληνικο καραγκιοζέϊκο τρόπο "πληρώστε τέλη κυκλοφορίας για ένα ολόκληρο χρόνο -όχι λιγότερο- και εκ των υστέρων σας ανακοινώνω τα περί σαφάλισης, αλλά δεν σας δίνω πίσω την διαφορά των τελών κυκλοφορίας αν καταθεσετε τις πινακίδες!!!!"
Το 2CV μου είναι στο φανοποιείο απο τον Σεπτέμβριο, τα Τέλη Κυκλοφορίας τα πλήρωσα αφού ούτως ή άλλως θα το κυκλοφορούσα εντός του 2013 κάποια στιγμή, τώρα αναγκαστηκα να καταθεσω πινακίδες με πληρωμένα τα τέλη και βέβαια κανείς δεν μου επιστρέφει την διαφορά!!! Ας κάνουν τα τέλη κυκλοφορίας 3μηνα και τότε θα συμφωνήσω οτι είναι δίκαιο! Αλλιώς είναι μια ακόμα προσπάθεια ληστείας των αλητών που μας κυβερνούν!
Σωστή παρατήρηση. Ευτυχώς που τα τέλη για το 2CV είναι σχετικά χαμηλά. Φαντάσου να είχες κανένα αυτοκίνητο με πολλά κυβικά. Βέβαια το θέμα της υποχρεωτικής ασφάλισης συζητείται από πέρυσι.

akrapovitch

Member
Reaction score
3
Πόντοι
0

Δήλαδη αν εγω τρακαρω μεσα στο 13 και παω το αυτοκινητο μου στο συνεργειο και το διαστημα που επισκευαζεται ληξη η ασφαλεια μου θα πρεπει να την ανανεωσω συμφωνα με τον νομο για ενα αυτοκινητο που φτιαχνεται .....μπουρδ :X κρατος !!!
Σκεφτομαι οτι αν ο φανοποιος το εχει περσαμενο στα βιβλια του μπορεις πηγαινοντας μια φωτοτυπια του βιβλιου εισοδων του φανοποιου να γλυτωσεις το προστιμο ??

skynet

Super Moderator
Reaction score
21
Πόντοι
42
Περιοχή
Athens

DimitrisR said:

Μα το μετρο δεν θα εχει χρονικη διαρκεια ενος χρονου μονο , το παραδειγμα που αναφερεις αφορα μονο οσους μεσα στο 2013 αποφασισουν να καταθεσουν τελικα τις πινακιδες "χανοντας" στην ουσια τους υπολοιπομενους μηνες . Με δεδομενο οτι το μετρο θα ειναι μονιμο και οχι προσωρινο , απο την αρχη του επομενου ετους ο καθενας που θα επιλεγει να πληρωσει τα τελη κυκλοφοριας θα γνωριζει οτι η ασφαλεια που πιθανον ηδη θα τρεχει εκεινη την περιοδο θα πρεπει ειτε να ανανεωθει ειτε στην συνεχεια να καταθεσει και παλι τις πινακιδες . Ουσιαστικα ο μονος τροπος ωστε καποιος να μην "χασει" μηνες θα ειναι να κανει ετησια ασφαλεια στην αρχη του χρονου , ωστε μεχρι την αρχη του επομενου που θα πρεπει να πληρωσει και παλι τελη κυκλοφοριας να μπορει να επιλεξει αν θα ασφαλισει και παλι το οχημα του .

Σε οτι εχει να κανει με την παραμονη των οχηματων σε χωρους τριτων οπως συνεργειο , φανοποιειο κλπ εκει και τωρα χωρις την ισχυ αυτου του μετρου , το χρονικο διαστημα αυτο παει χαμενο για τους ιδιοκτητες αυτοκινητων που τα εχουν ασφαλισμενα .
Εαν η ασφαλεια καποιου ομως περιεχει επιπλεον καλυψεις οπως ειναι η μερικη και ολικη κλοπη και η πυρκαγια , ακομα και αυτη την περιοδο που το οχημα βρισκεται ακινητοποιημενο σε καποιον χωρο οι καλυψεις αυτες ισχυουν κανονικα , οποτε δεν μπορει εκ των πραγματων να αλλαξει κατι σε αυτο .

Ειναι αδυνατον κατα την νομοθετηση μιας καινουριας διαταξης οπως αυτη να ληφθουν υποψην παραγοντες που κατα κυριο λογο οφειλονται σε τυχη ( π.χ. να χαλασει το αυτοκινητο ) ή σε σφαλμα καποιου ( τρακαρισμα ) .

Καταλαβαινω μιας και βρισκομαστε σε φορουμ που ασχολειται κυριως με παλια-συλλεκτικα αυτοκινητα ειναι σαν θεμα διαφορετικο απο οτι για τον μεσο κατοχο και χρηστη ενος αυτοκινητου .
Απο την στιγμη ομως που και αυτα σαν αυτοκινητα κυκλοφορουν στον δρομο , δεν ειναι δυνατον να αντιμετοπιζονται διαφορετικα απο την στιγμη που μπορουν να προκαλεσουν τις ιδιες ακριβως ζημιες υλικες και σωματικες που θα προκαλουσε και οποιοδηποτε αλλο οχημα .

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.038
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα

με αυτα τα παραπανω μονο μπροστα δεν προκειτε να παμε

NIGA

Member
Reaction score
48
Πόντοι
32

Mια χαρά μπροστά θα πάμε και μακάρι να υπήρχε η ευφυία να εφαρμοστούν και άλλα τέτοια μέτρα που να στριμώχνουν τους μπαταξήδες. Έχετε φαγωθεί να γκρινιάζετε για το μοναδικό σωστό και έξυπνο μέτρο που πάρθηκε τα τελευταία χρόνια. 1.500.000 ανεύθυνοι κυκλοφορούσαν εκεί έξω, που αν έπεφταν πάνω σας θα παίρνατε τα ... τρία τους. Ας μάθουμε επιτέλους σε αυτή τη χώρα να επικροτούμε το σωστό ρε παιδιά!

Top Bottom