Τι κάναμε σήμερα με το 2cv/DS/CX ή κάποιο άλλο ιστορικό μας Citroen?

Giorgos_81

Member
Reaction score
5.194
Πόντοι
817
Δεν τα λέμε για να τον πείσουμε για αγορά.:blink:

Τα λέμε, γιατί πολύς κόσμος αποστρέφεται τα αστεράτα, για διάφορους λόγους, πχ επειδή κυκλοφορούν ως ΤΑΧΙ, επειδή οι πολιτικές τους πεποιθήσεις αντίκεινται στην .......πλουτοκρατία, ( ...το έχω ακούσει και αυτό :D ), επειδή είναι ......γεροντικά αυτοκίνητα, επειδή...., επειδή....., έχω ακούσει 10-δες λόγους.

Οπως μερικοί βλέπουν τα Σιτροεν ως .........διατημόπλοια, έτσι ισχύει και για τα αστεράτα. Κάποιοι τα αγαπούν, κάποιοι τα ...........αποφεύγουν.

Reaction score
18.450
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ

την δεκαετια του 90 στην Ελλαδα στο μυαλο καποιων η φιρμα ταυτιστηκε με ατομα που

-στεκοντουσαν στις μυτες των ποδιων τους μηπως και φανουν ψηλοτερα απο οσο ειναι
-νομιζαν οτι ανεβαινουν σε εκτιμηση και αποκτουν κυρος μονο και μονο απο το αυτοκινητο τους
-ηθελαν το Πασχα να γυρισουν στον τοπο καταγωγης τους για να θαμπωσουν τους ..συγχωριανους με το αστερι
-πιστεψαν πως αλλαξαν κοινωνικη ταξη εκμεταλλευομενοι την ....πτωση του ειδικου τελους ταξινομησης και την αποσυρση.
-αυτοκινητιστικα διακατεχονταν απο ελλειψη μετρου και ταση υπερβολης αναφορικα με τις αρετες (αληθινες και οχι) των οχηματων τους σε οποια συζητηση.

Κατα τ αλλα μοναδικη φιρμα με εξαιρετικη ιστορια , μια απο τις σημαντικοτερες στην αυτοκινηση.
για μενα Σιτροεν/Lancia με το χερι στην καρδια, αλλα αντικειμενικα η Mερκ ειναι κι αυτη κορυφη.

Μια Mercedes-Benz Type 201 ειναι το αγαπημενο μου μοντελο, αλλα ντρεπομαι να βγω με το αστερι στο δρομο...

PS: To Forum ειχε καποτε φοβερο "μερσεντακια" τον Giannis , που εδειχνε γιατι δεν πρεπει να διαμορφωνουμε αποψη με βαση τα παραπανω στερεοτυπα
+Παιρνωντας τα βορειοδυτικα συνορα της Ελλαδας χορταινει εναστρο ουρανο το ματι σου.

Demetris

Member
Reaction score
1.213
Πόντοι
437
Συνεχίζοντας εντελώς εκτός θέματος...
Αν υπάρχει κάποια κατάταξη για την αναλογία Mercedes - BMW - Audi ανά κάτοικο, η Ελλάδα πρέπει να είναι στην κορυφή. Δυστυχώς για τους λάθος λόγους.
Κι εμένα κάποιες, από το παρελθόν, όπως η 201 που λέει ο Νίκος, μου αρέσουν πολύ. Βέβαια σαν γνήσιες Γερμανίδες, είναι ώρες που φαίνεται η τρίχα κάγκελο στη γάμπα, και μου χαλάνε το αίσθημα. Αλλά αυτά είναι πταίσματα σε σχέση με τις σύγχρονες που είναι εντελώς γύφτικης (με το συμπάθειο πάντα...) αισθητικής.

Stargazer

Member
Reaction score
2.338
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Πρώτες αναμνήσεις της παιδικής μου ηλικίας είναι ένας γείτονάς του παππού μου με αστέρι από τα 70s ούτε πλούσιος ούτε ψώνιο ένας καλός κύριος με ωραίο χιούμορ να του λένε γιατί δεν το πετάς το σαράβαλο και να λέει εμένα μου αρέσει και έχει αναμνήσεις.
Δεν ήταν διαφορετικός από εμάς απλά είχε άλλο γούστο.
Δεν μπερδεύω κιμπάριδες με κωστοπουλαίους του 2000.

nonos

Member
Reaction score
24.789
Πόντοι
1.487
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Δεν τα λέμε για να τον πείσουμε για αγορά.:blink:

Τα λέμε, γιατί πολύς κόσμος αποστρέφεται τα αστεράτα, για διάφορους λόγους, πχ επειδή κυκλοφορούν ως ΤΑΧΙ, επειδή οι πολιτικές τους πεποιθήσεις αντίκεινται στην .......πλουτοκρατία, ( ...το έχω ακούσει και αυτό :D ), επειδή είναι ......γεροντικά αυτοκίνητα, επειδή...., επειδή....., έχω ακούσει 10-δες λόγους.

Οπως μερικοί βλέπουν τα Σιτροεν ως .........διατημόπλοια, έτσι ισχύει και για τα αστεράτα. Κάποιοι τα αγαπούν, κάποιοι τα ...........αποφεύγουν.
:shock:
Παντως η κουβεντα περιστρεφοταν απο το περιεχομενο της δημοσιευσης του Nikiphoros που μολις αντικατεστησε το οχημα του, τον χαβαλε που γινοταν ( κετσαπ-μουσταρδα-πικλα -> μπεργκερ) ,τα αυτοκινητα τα ιδια και την συναντηση των φιλων στη Θεσσαλονικη. Ενιωσα οτι το κλιμα αλλαξε μονομιας χωρις προφανη λογο και ξεπλαγην διαβαζωντας το παραπανω :(

Top Bottom