Pony Το γαϊδουράκι μου

Stargazer

Member
Reaction score
2.332
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Επισης...επειδη νομιζω εψαχνες για ανταλλακτικα..αυτο λογικα ειναι κοντα σου
Η αγγελία διαγράφηκε άρα κάποιος κόρακας το είδε , αν τον γνωρίζει κάποιος και θέλει να μου πουλήσει ανταλλακτικά ας με ειδοποιήσει. Καλό είναι τις αγγελίες με Π.Μ. γιατί πολλά τα κακά μάτια.

minas

Member
Reaction score
3.112
Πόντοι
747
Η αγγελια βασικα αφορουσε μονο το κιβωτιο,και δεν ξερω καν αν υπηρχε το υπολοιπο αμαξι,καθως ηταν απο ανακυκλωτηριο,και συγκεκριμενα απο τον ιδιο που πουλαει και αυτο το βατραχο.

Οσο για το αλλο..Αν σε ενδιαφερει να το πας στο χωριο ωστε απλως να το αποθηκευσεις,νομιζω οτι σε συμφερει περισσοτερο να το πας με γερανο(υποθετω δηλαδη,δεν ξερω και ποσο μακρια ειναι)Το κοστος του να ξαναγινει λειτουργικο φανταζομαι θα ειναι πολυ μεγαλυτερο απο αυτο της μεταφορας-αν μη τι αλλο,τα φρενα τουλαχιστον δεν μπορουν να επισκευαστουν με αλχημειες και μεταχειρισμενα εξαρτηματα,αν ειναι να κανει τετοια διαδρομη.

Ρεαλιστικα παντως,και οσο και αν αυτο ακουγεται ασχημο,δεν ξερω αν υπαρχει τροπος να το νομιμοποιησεις.:(Απο τη στιγμη που δεν ειχε ποτε κανονικη αδεια κυκλοφοριας,δεν μπορεις ουτε βεβαιωση διαγραφης να παρεις,ωστε με αυτη να κανεις αιτηση για ιστορικες(που κατι τετοιο ακουγεται για το μελλον).Ο μονος τροπος που μπορω να σκεφτω,ο οποιος να ειναι 100% νομοτυπος,ειναι αυτος που ειχα αναφερει και σε αλλο θεμα,δηλαδη με καποιο τροπο να του βγαλεις πινακιδες αγροτικου μηχανηματος.Οτιδηποτε αλλο και να κανεις,θα πρεπει να παρανομησεις απο λιγο εως πολυ,και φυσικα δεν μπορουμε να συζηταμε για αυτα τα πραγματα δημοσια..

Stargazer

Member
Reaction score
2.332
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Έχω την ελπίδα ότι αν βρεθούν τα χαρτιά του ΟΔΔΥ θα βγάλει κάτι αλλιώς θα το κυκλοφορώ στις αγροτικές οδούς και στο βουνό στις διακοπές μέχρι και αν βρεθεί άδεια.
Άσε που δεν ξέρω τι θα μου βγάλει από ζημιές, θέλει τα πάντα όπως το βλέπω αλλά φαίνεται πολύ πιο εύκολο να φτιαχτεί από 2cv.
Πόρτες που θα βρούμε; Να κατασκευάσω από ξύλο να έχει και γέλιο;

Θα με βοηθούσε πολύ αν κάποιος έχει φωτό ή μανουαλ ή οτιδήποτε με τα κομμάτια του πόνυ διότι δεν υπάρχει τίποτα στο διαδίκτυο.

Last edited:

Stargazer

Member
Reaction score
2.332
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Σήμερα πήγα σε έναν ιερό χώρο, σε ένα χώρο προσκυνήματος και κατάνυξης.
Πήγα στην ΝΑΜΚΟ :citrolove:

Πρώτη φορά στην ζωή μου μπήκα μέσα παρόλο που περνούσα από μπροστά κάποτε σχεδόν καθημερινά για το χόμπι μου.
Συζήτησα και έμαθα για το πόνυ μου.
Έμαθα για τα ανταλλακτικά που με ενδιαφέρουν και πήρα και δωράκι.
Μου άνοιξε η όρεξη οπως καταλάβατε.
Μακάρι να καταφέρω να βγάλω κάποτε πινακίδες.

Stargazer

Member
Reaction score
2.332
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Πολύ ωραία πράγματα. είσαι τυχερός που έχεις ένα Pony.
Είμαι και τυχερός που έχω ολους εσάς να το μοιράζομαι.
Προτείνω το καλοκαίρι να είμαστε καλά , να οργανώσουμε μια επίσκεψη στην ΝΑΜΚΟ ομαδική, να έρθετε όσοι μπορείτε. Είναι εμπειρία ζωής για μένα, το πόνυ μας ζούσε και μετέπειτα και τον παππού μου. Ένιωσα δέος που ήξερα ότι το πόνυ μας είχε φτιαχτεί εκει.

Stargazer

Member
Reaction score
2.332
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Λοιπόν σήμερα
Εβαλα λεβιέ.
Ο συμπλέκτης λειτουργεί
Οπισθεν και πρώτη λειτουργούν
Φορτίζει κανονικά μπαταρία και σταθεροποιεί την τάση ο αυτόματος
Διακόπτης φώτων λειτουργεί αλλά θέλει φροντίδα
Χειρόφρενο λειτουργεί ξεκόλλησαν και τα δοντακια
Η δεξαμενή της αντλίας φρένων είναι άδεια και έχει και λίγο βρωμίτσα , αν κάποιος μπορεί να μου πει πως βγαίνει να την καθαρίσω

minas

Member
Reaction score
3.112
Πόντοι
747
Το δοχειο φρενων δουλευει με lhm η με κανονικα υγρα;Καπου νομιζω ειχε γραφει οτι δεν ηταν ολα τα 2cv ιδια στο συγκεκριμενο θεμα..
Βαλε μεσα υγρα,εστω και μεταχειρισμενα,και προσπαθησε να δεις απο που χανει.Αν και λογικα ολικη ανακατασκευη θα θελουν,αλλα λεμε.

Επισης:

Βρηκα αυτο,το βαζω γιατι εχει διαφορες στοχευμενες φωτογραφιες απο πονυ σε αρκετα σημεια.Ελπιζω να χρησιμευσει σαν οδηγος για τυχον ελλειψεις του δικου σου.

Stargazer

Member
Reaction score
2.332
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Το δοχειο φρενων δουλευει με lhm η με κανονικα υγρα;Καπου νομιζω ειχε γραφει οτι δεν ηταν ολα τα 2cv ιδια στο συγκεκριμενο θεμα..
Βαλε μεσα υγρα,εστω και μεταχειρισμενα,και προσπαθησε να δεις απο που χανει.Αν και λογικα ολικη ανακατασκευη θα θελουν,αλλα λεμε.

Επισης:

Βρηκα αυτο,το βαζω γιατι εχει διαφορες στοχευμενες φωτογραφιες απο πονυ σε αρκετα σημεια.Ελπιζω να χρησιμευσει σαν οδηγος για τυχον ελλειψεις του δικου σου.
Είναι με δισκόφρενα άρα παίρνει LHM , για να τα έχασε κάπου έχει θέμα ή μπορεί να έβαλε κάποιος κλασσικά υγρά φρένων.
Όπως και να έχει θα βάλω στο πρόγραμμα μια αντλία καινούργια

Giorgos_81

Member
Reaction score
5.186
Πόντοι
817
Είναι με δισκόφρενα άρα παίρνει LHM , για να τα έχασε κάπου έχει θέμα ή μπορεί να έβαλε κάποιος κλασσικά υγρά φρένων.
Όπως και να έχει θα βάλω στο πρόγραμμα μια αντλία καινούργια

Τα δοχειακια ξεκουμπώνουν, και τα πλένεις. Η νέα αντλία, θα έχει τα 0-rings, που ξανακουμπωνουν.

Stargazer

Member
Reaction score
2.332
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Λοιπόν μιας και το θυμήθηκα,

Αν κάποιος έχει γνωριμία για φθηνή μετακίνηση του αυτοκινήτου από Θεσσαλονίκη μέχρι δήμο Αμυνταίου (170 χλμ σύμφωνα με την google) ας μου πει. Πρέπει να γίνει μέχρι τον Σεπτέμβριο.

minas

Member
Reaction score
3.112
Πόντοι
747
Δεν ξερω πως ακριβως το εννοεις το φτηνα,αλλα νομιζω πως θα σου κοστισει ισως και παραπανω απο τα λεφτα που θα εδινες για να το κανεις κινησιμο.Αν σκεφτεις οτι κανενας γερανατζης δεν παιρνει κατω απο 50ρικο για οποιαδηποτε μικρη μετακινηση.
Μελος ειχε γραψει παλιοτερα οτι ειχε μεταφερει αμαξι απο το Ακτιο στα Ιωαννινα,δινοντας διολου ευκαταφρονητο ποσο.Δυστυχως δεν μπορω να βρω τη δημοσιευση.
Ακομα και στην ακραια περιπτωση που θα το εβαφες κιτρινο και θα κοτσαριζες τις πινακιδες του 2cv,ωστε να το πας με την οδικη:X,απο οσο ξερω δεν γινεται να το μεταφερεις εκτος νομου χωρις να πληρωσεις.Γνωριζω ατομα που ειχαν μεινει στην εθνικη,και αντιμετωπισαν αυτο ακριβως το προβλημα.

Ωστοσο νομιζω πως ισως σου δωσω ιδεες με το παρακατω βιντεο...βεβαια οι τυποι εκαναν την αντιστροφη διαδρομη,αλλα το ιδιο ειναι..

Stargazer

Member
Reaction score
2.332
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Κοίτα χρεώνουν τα χιλιόμετρα που το πάνε επί δύο δλδ 340χλμ από ένα ευρώ το χιλιόμετρο δλδ 340 ευρω. Έχω ακούσει ότι παίζουν άλλες τιμές με αυτοκινητάμαξα αλλά δεν έχω βγάλει άκρη ακόμα.

Giorgos_81

Member
Reaction score
5.186
Πόντοι
817
....δες αν μπορείς να βρείς από φίλο / φίλο φίλου / ή έστω και με κάποιο κόστος, από συνεργείο ή άλλο, μπαγκαζιέρα-πλατφόρμα, το φορτώσεις και το πάς, μόνον ένα αμάξι με κοτσαδούρα θα χρειαστείς.

Σε άλλες χώρες, νοικιάζεις, εδώ Ελλάδα, δεν νομίζω. Αλλά, έχουν κάποιοι συμμετέχοντες σε αγώνες / συνεργεία, εργολάβοι που μεταφέρουν bobcat ή άλλα παρόμοια μηχανήματα - πχ μίκτες τσιμέντου - μπετονιερίτσες.

Και εκεί, στην περιοχή σου, και με τις γνωριμίες σου, "ρωτώντας πας στην πόλη", ολο και κάτι θα βρείς πιστεύω.

Οι επαγγελματίες με γερανό - τύπου οδικη βοήθεια, αυτονόητα είναι ακριβοί.

Stargazer

Member
Reaction score
2.332
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά

Ήταν τόσα χρόνια δίπλα μου και δεν το είχα πάρει γραμμή.
Δυστυχώς θα πρέπει να το κάνω ανταλλακτικά όπως και το άλλο μου πονυ και να μπουν αποθήκη.
Αν κάποτε δωθεί η δυνατότητα να βγάλω πινακίδες από τα δύο πόνυ θα φτιάξω ένα.
Το πιο νέο πόνυ με δισκόφρενα σαν βάση αλλά με το παλιό εσωτερικό και κουβούκλιο.

Stargazer

Member
Reaction score
2.332
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Και το τιμόνι είναι πούπουλο σε σημείο που άρχισα να φοβάμαι για το παπί

Top Bottom