Citroen BX φωτογραφίες

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.065
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
ωραιες φωτο...πολύ ωραιες φωτο...

nonos

Member
Reaction score
24.521
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Τρελο χρωμα η πρασινη,ποτε δεν εχω δει στην Ελλαδα.. Υπηρχε ομως και λαχανι μεταλλικο που εχω δει,και στη φωτο δε το βρισκω!

Reaction score
18.269
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Aksiologo ke to prassino...den echo di live...ala ipirche!

είναι φωτό από γαλλική μπροσούθρα λανσαρίσμαεο;...

Reaction score
18.269
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
μπροσουρα λανσαρισματος ήθελα να γράψω...

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.325
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
Τελικά παιδια βγαζω το συμπερασμα οτι τοσες bx υπηρχαν καποτε και δεν τις βλεπαμε με γεματο ματι...
και τωρα εχουμε λυσσαξει ολοι... τελικά καμιά φορά κατι γινεται θυσαυρος οταν παυει να ειναι πλεων δεδομενο και στην αγορά...
οπως οι περισσοτεροι ζωγραφοι τα εργα τους εγιναν διασιμα αφου πεθανανε φτωχοι...

nonos

Member
Reaction score
24.521
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Ποσο συμφωνω με αυτο που γραφεις!
Εντωμεταξυ με κυνηγανε! Μετα τις 4 που ανεφερα παραπανω, πετυχα τη Κυριακη μια μπλε στο Χαλανδρι ,μια γκριμπλε με την οποια πηγαμε παρεα απο Βριλλησια μεχρι γαλατσι (!) και αλλη μια λευκη σημερα στη Πατρα..ολες 1.4 kat..

Nikephoros

Member
Reaction score
15.620
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Οι BX σχεδιάσθηκαν από έναν από τους μεγαλύτερους σχεδιαστές όλων των εποχών, τον Marcello Gandini. Εμένα προσωπικά είναι ο αγαπημένος μου λόγω όχι μόνο των αυτοκινήτων που έχει σχεδιάσει (τι να πρωτοθυμηθείς, Lamborghini Miura/Espada/Jarama/Countach/Diablo, Alfa Romeo Montreal, κ.λ.π.), αλλά και της εκπληκτικής κουλτούρας και ήθους που τον διακατέχουν σα σχεδιαστή αυτοκινήτων. Ένας άνθρωπος που ακόμα και τα έπιπλα του σπιτιού του τα έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει μόνος του!. Θυμάστε την Αγγλική διαφήμιση της BX, με τον Marcello Gandini αυτοπροσώπως να πηγαίνει στη δουλειά του οδηγώντας μία μαύρη BX?

Πριν από μερικά χρόνια (νομίζω το 2007), φεύγοντας από τη δουλειά μου, πήγα για ψώνια στο Carrefour στη Λεωφόρο Αθηνών. Στο υπόγειο πάρκινγκ, δίπλα από εμένα, παρκάρισε ένας ευγενέστατος κύριος με μία BX 16 1ης γενιάς με ένα υπέροχο χρυσαφί χρώμα (πάντα οι παραδοσιακοί οδηγοί Citroen έχουν μία έμφυτη ευγένεια! Μόνο ευγενικοί άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν αυτά τα αυτοκίνητα!). Μου είπε ότι ο γιος του είναι μέλος της Λέσχης 2cv/Citroen και πριν από αρκετά χρόνια του είχε βρει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, μοντέλο '84. Μου είχε πει, επίσης, ότι λειτουργούν άψογα τα πάντα, ηλ. παράθυρα, κλιματισμός, κ.λ.π. και δεν έχει παρουσιάσει ποτέ την παραμικρή βλάβη. Χώρια που δε σταματούσε να μου μιλάει για την οδική συμπεριφορά και τα φρένα της... Πρέπει να αρχίσουμε να εκτιμούμε και τις BX, ελπίζω, όμως, χωρίς να πάρουν οι τιμές τους την ανιούσα, όπως έγινε με τις DS & CX! Πόσο θα ήθελα (και ψάχνω, εάν υπάρχει...) μία BX Sport 1ης γενιάς (αυτή με τα τα 2πλά καρπμπυρατέρ και τα 126 άλογα)...

Nikephoros

Member
Reaction score
15.620
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Σε συνέχεια του προηγουμένου μηνύματος, βρήκα και τη διαφήμιση της BX GTI "16 soupapes" που οδηγεί ο Gandini:
H φωνή του αφηγητή πρέπει να είναι του Anthony Hopkins!

Υ.Γ. Που θα μπορούσα να ψάξω να βρω μια BX Sport??!! (μάλλον ευρωπαϊκή ιστοσελίδα, μια και εδώ δε νομίζω να έχει απομείνει καμία, εάν πωλήθηκε εδώ κάποια από τα 7500 κομμάτια που βγήκαν από το εργοστάσιο...)

Reaction score
18.269
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Σε συνέχεια του προηγουμένου μηνύματος, βρήκα και τη διαφήμιση της BX GTI "16 soupapes" που οδηγεί ο Gandini:
H φωνή του αφηγητή πρέπει να είναι του Anthony Hopkins!

Υ.Γ. Που θα μπορούσα να ψάξω να βρω μια BX Sport??!! (μάλλον ευρωπαϊκή ιστοσελίδα, μια και εδώ δε νομίζω να έχει απομείνει καμία, εάν πωλήθηκε εδώ κάποια από τα 7500 κομμάτια που βγήκαν από το εργοστάσιο...)

λεχει αρκετά sport εδώ

http://www.leparking.fr/voiture-occasion/renault-r30-france.html#!/voiture-occasion/citroen-bx.html

σε καλη τιμή , γύρω στα 4000.

Ειδκά δες τα ολλανδικά. είναι σε άριστη κατάσταση και πολύ έυκολο να κάνεις την εξαγωγή από Ολλανδία

Reaction score
18.269
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Αναλμβάνω και άνετα ννα στο φέρω αν θες, χωρίς καμιά αμοιβή, μόνο για την ευχαρίστηση του ταξιδιού!!

Nikephoros

Member
Reaction score
15.620
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Αναλμβάνω και άνετα ννα στο φέρω αν θες, χωρίς καμιά αμοιβή, μόνο για την ευχαρίστηση του ταξιδιού!!
Σε ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση και την προσφορά!

Top Bottom