DimitrisR - To 2CV μου

DimitrisR

Member
Reaction score
15
Πόντοι
0
Ανεβάζω εδώ διάφορες φωτογραφίες απο το 2CV μου δημιούργωντας παράλληλα και ένα αρχείο της ανακατασκευής του!

Όταν το πρωτοείδα σε γνωστή γιάφκα!

Μετά απο ένα καλό καθάρισμα/πλύσιμο και γυάλισμα.... Το χρώμα δυστυχώς είναι κομένο και μετα το επόμενο πλύσιμο ξαναθάμπωσε.... Εκεί πάρθηκε η απόφαση οτι μετα το καλοκαίρι θα προχωρήσω σε ανακατασκευή.

Με την καινούρια κουκούλα...

DimitrisR

Member
Reaction score
15
Πόντοι
0
Ένα σπασμένο πλατώ έδωσε την ευκαιρία να κατέβει το μοτέρ, να αλλαχθεί συμπλέκτης κλπ και να γίνει μια μικροπεριποίηση της εμφάνισης του κινητήρα...

Κάπου εδώ λύθηκαν τα προβλήματα νεότητας λόγω ακινησίας του αυτοκινήτου (5 φορές με άφησε σε 3 βόλτες, -1 δίσκος πλατώ, κατάπιε και ένα φίλτρο αέρα!) και έγινε σχεδόν όσο αξιόπιστο διατείνεται ο...πιτσικράκης!
Επίσης έγινε μια μινι ανακατακευή των καθισμάτων και βγήκαν οι εσωτερικές ταπετσαρίες του ουρανού γιατί έιχαν διαλυθεί εντελώς και έφευγαν με μορφή ....σκόνης με τον αέρα! Τέλος επισκευάστηκε και το μοναδικό πρόβημα που έχει το σασί του...

Το καλοκαιράκι πέρασε ήσυχα και όμορφα γεμάτο βόλτες!

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.293
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
Πολύ ωραίες φωτογραφίες … αναμένουμε και άλλες με αγωνία… :O

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.966
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
DimitrisR said:
Ανεβάζω εδώ διάφορες φωτογραφίες απο το 2CV μου δημιουργώντας παράλληλα και ένα αρχείο της ανακατασκευής του!

Όταν το πρωτοείδα σε γνωστή γιάφκα!
:lol:
Γιάφκα δεν λες τίποτα :lol:
Μπράβο Δημήτρη με ένα βάψιμο θα γίνει τούμπανο!
Τα καθίσματα όταν λες τα ανακατασκεύασες τι εννοείς? Ιδιοκατασκευή ή καλύμματα από έξω και τοποθέτηση? Και τις ζάντες να βάψεις στο μαμά χρώμα που είναι τέλειο και τον φανοστάτη ασορτί!

DimitrisR

Member
Reaction score
15
Πόντοι
0
Με το Φθινόπωρο το αυτοκίνητο λύθηκε σιγά σιγά και ξαναπλύθηκε μέσα έξω... πρέπει να ελάφρυνε κατα 10κιλά τουλάχιστον!

Αρχικά έγιναν σκέψεις για κάποιου είδους 2χρωμία...

Τον καιρό εκείνο ήρθαν τα πιστοποιητικά του αυτοκινήτου απο το εργοστάσιο και επιβεβαίωσαν οτι το αρχικό χρώμα του αυτοκινήτου είναι το θαλασσί Bleu Lagune - AC639 το οποίο είχε απομείνει στο ταμπλώ.

Επίσης με προσεκτικό τρίψιμο του χώρου της μηχανής αποκαλύφθηκε και ένα απο τα αρχικά "στάμπω" του αυτοκινήτου που θα προσπαθήσω να διατηρήσω κατα την επαναβαφή.

Κάποια σάπια βρέθηκαν στο πλαίσιο του παρμπρίζ, στο πίσω αριστερό τριγωνικό παραθυρο στο πάτωμα και στο τριγωνικό κομάτι μεταξύ εμπρός τροχού και κολώνας.

Εν αναμονή της φανοποιείας τα δίαφορα εξαρτήματα του αυτοκινητου επισκευάζονται / βάφονται...

Εκείνο που δεν έχω ακόμα αποφασίσει είναι το χρώμα... Η φωνή της λογικής λέει οτι αφου το αυτοκίνητο γίνεται μέσα έξω απο την αρχή καλό θα έιναι να γυρίσει στην αρχική του μορφή. Απο την άλλη το 2cv είναι ένα αυτοκίνητο που "σηκώνει" τις οπτικές μετατροπές χωρίς να χάνει τον χαρακτήρα του. Η μέση λύση που σκέφτομαι να ακολουθήσω αν και δεν με καλύπτει πλήρως, είναι να βαφτεί μέσα - έξω στο αρχικό του χρώμα και να γίνει κάποιου είδους διχρωμία σε φτερα πχ σε άσπρο ή καποιο άλλο χρώμα. Μετά ανα πάσα στιγμή επανέρχεται πολύ εύκολα σε 100% original κατάσταση...
Τι λέτε? Περιμένω ιδέες προτάσεις!

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.966
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Μέγα τέτοια θέλω να βλέπω και την ψυχή μου πάρε :drool: :food:
Τρελή δουλειά θα γίνει!! Μια συμβουλή! Μην βιάζεσαι. ότι κάνεις κάνε το όταν μπορείς αλλά χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα της δουλειάς!

Εγώ όπως θα έχεις καταλάβει έχω αρρώστια με ότι το γνήσιο.. Αφού από την μαμά του ήταν μπλε, μπλε θα το έκανα :cool:

Ποιο μπλε ήταν αλήθεια?

Αυτό?

Ή αυτό?

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.293
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
Bleu Lagune AC639/GNA 74,82-83

Αν θες την προσωπική μου γνώμη αστό όπως η ‘μαμά’ Citroen το είχε κάνει…
Εξάλλου το μπλε χρώμα είναι πολύ ωραίο για το ντεσεβό

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.293
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
Βασικά το χρώμα ήθελα να δείξω :O το ξέρω ότι είναι Dyane... πάντως παιδιά το συγκεκριμένο μπλε είναι πολύ ωραίο... καθόλου τυχαίο που η Citroen το είχε σε πολλά μοντέλα... :)

visa chrono

Member
Reaction score
28.543
Πόντοι
1.607
Δημητρη καλησπερα βλεπω γλυτωσες απο την γιαφκα με ολων των ειδων τα ΒΜW και εμπλεξες με τα παπακια..
Η γνωμη μου ειναι να το κρατησεις οπως ηταν απο το εργοστασιο, ειναι πολυ ωραιο το blue και εαν σε βοηθαει απομονωσε την φωτο με το πισω φτερο (και τις αλλες δυο)για να καταλαβεις ποσο τονιζει τις γραμμες του ενα απλο μονοχρωμο παλ χρωμα.
Πολλες φορες εχω χαζεψει το αυτοκινητο μου απο διαφορες οπτικες γωνιες και ρολο σε αυτη την απολαυση εχει παιξει και το χρωμα.

citrobella

Citroën Guru
Reaction score
8.326
Πόντοι
947
Περιοχή
Zwettl Niederösterreich Austria
Website
www.citrobella.com
Συμφωνώ με τα παιδιά, παρδαλά 2cv υπάρχουν πολλά, αν πας σε συνάντηση όλο τέτοια θα βρεις, μονόχρωμα και οριτσιναλάτα είναι πανσπάνια. Έξαλλου το 2cv θέλει να είναι σοβαρό αμάξι και όχι καραγκιόζης. Έχω ένα σε bleu lagune και είναι πάρα πολύ όμορφο χρώμα.
Καλή δουλειά και καλό κουράγιο.

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.966
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
citrobella said:
Συμφωνώ με τα παιδιά, παρδαλά 2cv υπάρχουν πολλά, αν πας σε συνάντηση όλο τέτοια θα βρεις, μονόχρωμα και οριτσιναλάτα είναι πανσπάνια. Έξαλλου το 2cv θέλει να είναι σοβαρό αμάξι και όχι καραγκιόζης. Έχω ένα σε bleu lagune και είναι πάρα πολύ όμορφο χρώμα.
Καλή δουλειά και καλό κουράγιο.
Βάλε φωτογραφία ρε μεγάλε!!!!!!!!!! :cool:

DimitrisR

Member
Reaction score
15
Πόντοι
0
citrobella said:
Σύμφωνα με τον αριθμό ORGA 2486 το 2CV σου κατασκευάστηκε την Τρίτη 30 Αυγούστου 1983.
!!!!!

Αγαπητέ citrobella που βρίσκεις την "αποκωδικοποίηση" του ORGA?

Σύμφωνα με την βεβαίωση του εργοστασίου ημερομηνία κατασκευής (για την ακρίβεια λέει "A ete commercialige le" που νομίζω δεν είναι ακριβώς η κατασκευή...) 7/9/1983.

Δεν είχα συνειδητοποιήσει οτι ο αριθμός που βρήκα ήταν ο ORGA... ένας λόγος παραπάνω να τον προσέξω κατα την βαφή. Σκέφτομαι δύο πιθανότητες... ή να αφήσω το σημείο εκείνο άβαφο, ή να προσπαθήσω μετά την βαφή να αναπαράξω τον αριθμό (καμμιά ιδέα πως?) Τι λετε?

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.966
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
DimitrisR said:
citrobella said:
Σύμφωνα με τον αριθμό ORGA 2486 το 2CV σου κατασκευάστηκε την Τρίτη 30 Αυγούστου 1983.
!!!!!

Αγαπητέ citrobella που βρίσκεις την "αποκωδικοποίηση" του ORGA?
Έδω είσαι ;)
Δες και αυτό

DimitrisR said:
Δεν είχα συνειδητοποιήσει οτι ο αριθμός που βρήκα ήταν ο ORGA... ένας λόγος παραπάνω να τον προσέξω κατα την βαφή. Σκέφτομαι δύο πιθανότητες... ή να αφήσω το σημείο εκείνο άβαφο, ή να προσπαθήσω μετά την βαφή να αναπαράξω τον αριθμό (καμμιά ιδέα πως?) Τι λετε?
Τέλεια θα ήταν αν μπορούσες να το διατηρήσεις αλλά δεν ξέρω τι να σου προτείνω για να τα καταφέρεις :worry:

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.293
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
Θα σου πρότεινα να τα καλύψεις με μονωτική ταινία όπως έγινε δηλαδή στο παρακάτω
(βλ. φωτογραφία)

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.293
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
Οπότε και o Charly μου βάσει του παρακάτω ‘γεννήθηκε’ στης 17/06/1988 :D

Ξέρει κανείς τι μπορεί να σημαίνει το EVRhS ? κάποιο εργοστάσιο? (Ok το ΑΜ το καταλάβαμε σημαίνει χρονολογία)

Top Bottom