H Citroen τότε και τώρα...

Citroenakis

Member
Reaction score
650
Πόντοι
427
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς
oyte i aytokinitoviomixania, oyte o kosmos einai idios to 1974 kai tora
Τα μικρά καί σταθερά βήματα, μη ξεχνώντας ποιός είσαι καί από που κρατάς, είναι η παρακαταθήκη για το μέλλον, καί όχι η μετάλαξη από δευτέρα βράδυ σε τρίτη πρωί, όπως έκανε η citroen.
Όχι επί προσωπικού, προς θεού. Για τη citroen λέω.
Κι έπειτα, τα παραδείγματα των mini, καί fiat 500, λένε πολύ περισσότερα απ'ότι λέω εγώ.
Υ.Γ. Ρε, τι έχουμε πάθει, με την καραντίνα.
Θα τρελαθούμε τελείως.
:dizzy::dash:

Last edited:

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.051
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
Κέρδισε πολλά $$$ αγαπητέ μου. Δυστυχώς όλα πλέον μετριούνται σε $$$. Η μαζική παραγωγή της υδροπνευματικής είναι κοστοβόρα, για να μην πω και η όποια εξέλιξη της που μοιραία θα έπρεπε να κάποια στιγμή να γίνει.

Το κείμενο σου είναι ένα ποίημα ερωτευμένου, όπως είμαστε όλοι μας, αλλά όχι ενός τεχνοκράτη που μετράει κουκιά, δηλαδή $$$.

Όπως έγραψα και άλλες φορές σε άλλα threads, το καλό είναι ότι δεν έχουν αποποιηθεί την ένδοξη ιστορία τους, κάτι το οποίο είχε γίνει για κάποιο διάστημα πρόσφατα. Και στα site τους αλλά και στα διαφημιστικά τους υπάρχουν όλα τα αστέρια του παρελθόντος σε περίοπτες θέσεις. Σε ότι με αφορά, παρά την κατάντια του, ο λοχίας ακόμα με συγκινεί. Από το τίποτα ή το οτηδήποτε άλλο, έστω αυτός.
αμα κανεις λογοριασμο δε νομιζω οτι κερδισε μπρουσε να εξελιξει το συστημα της αναρτησης πολυ καλυτερα με λιγοτερες ζημιες και πιο φθηνο σερβιςκαι αναλωσιμων και να κοβει κολους στο δρομο.....δεν το εκανε αι δε θα το κανει εκανε μια προσπαθεια με την ντι ες που στο τελος μεσα θα μπει εβγαλε την αναρτηση στι νεο c5 τι μλκια ειναι αυτη? λεω στο πωλητη της σιτροεν στα γιαννενα αφου μου αραδιασε ενα καρο πραγματα φιλε το βλεπεις το βισσυνι εξω? μου λεει ναι...ειναι ανετα σαν αυτο? μου λεει οχι....εμ ρε φιλε τι να το καμω να δωσω 32.000 και να πιανετε ο κωλος μου....και μου λεει....σαν την υδροπνευματικη τιποτα αλλα προσεχε αυτη με το λημ με τελευταιο οχημα το δικο σου....οχι στα c5....και μετα μου λεει....το c5 ειναι το πιο ανετο στα τζιποειδη να το ξερεις και του απανταω λιγοτερο απο μια ξανθια ομως.......ποσοι εφυγαν απο το λοχια επειδη σταματησε η υδροπνευματικη? και ποσοι θα φυγουν

citrobella

Citroën Guru
Reaction score
8.327
Πόντοι
947
Περιοχή
Zwettl Niederösterreich Austria
Website
www.citrobella.com
Ένας παλιός φίλος οδηγώντας BX 19gti v16 (κομμάτι απευθείας από Γαλλία) δεν πήρε είδηση το κλαταρισμενο πίσω λάστιχο και συνεχίζοντας με 160+ στο κοντέρ (ντρέποταν να πει ότι ήταν πολύ παραπάνω) βρέθηκε αυτός και η κοπέλα του 1μήνα στο νοσοκομείο και το αυτοκίνητο σκραπ.
Sorry... den ksere bebea ton filo sou, alla an den paris chambari oti eskase lasticho...ke emis ichame skasmeno piso lasticho stin GS, stin ethniki, molis 300m to poli kaname gia na stamatisoume kpou asfales.
I HP esose soes, den tis kindineve pote, ektos bebea an pigenes me spasmens spheres oi an isouna anestitos...

Nikephoros

Member
Reaction score
15.584
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Κατά καιρούς έχετε ακούσει πολλές φορές την γκρίνια μου για την καινούρια Citroen, ιδίως για την κατάργηση της υδροπνευματικής ανάρτησης και της φιλοσοφίας που κρύβεται πίσω από αυτή. Επειδή, όμως, σήμερα πήρα πίσω επισκευασμένο το Picasso (όλα εντάξει με την αποζημίωση του ατυχήματος και Απόστολε, εάν διαβάσεις αυτό το μήνυμα, η ευχή που μου έδωσες πραγματοποιήθηκε! Έγινε ακόμα καλύτερο, φοβερή δουλειά!), θα ήθελα να πω τα εξής:

Το έφεραν οι συγκυρίες να οδηγήσω πολλά διαφορετικά αυτοκίνητα τον τελευταίο καιρό, κάποια νοικιασμένα (αλλά πιο καινούρια από το Picasso και με λίγα χλμ, όσο ποιότητας "ενοικίασης" και να ήταν) και κάποια όχι, επίσης πιο καινούρια από το Picasso (να πω για όσους δεν ξέρουν ότι το δικό μου είναι το 1.6 hdi 116hp με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, μοντέλο αρχών του '14). Mεσαία, μικρομεσαία, SUV, κ.λ.π. Ακόμα και Range Rover Evoque! Ίσως σας φανεί υπερβολή, αλλά ούτε καν το τελευταίο με έκανε να αισθανθώ τόσο όμορφα ως οδηγός όσο στο Picasso (εξαρτάται και το τι ζητάει ο καθένας βέβαια!). Πολιτισμός, ποιότητα κύλισης, ιδανική ισορροπία οδικής συμπεριφοράς με άνεση και... ΤΑ ΦΡΕΝΑ!

Παρόλη την γκρίνια μου, νομίζω ότι και πάλι υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να μας κάνουν να την αγαπάμε σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό. Και όπως έχουμε ξαναπεί, οι μετρήσεις των περιοδικών, αδιάψευστος και αντικειμενικός μάρτυρας, το αποδεικνύουν.

Reaction score
18.265
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
nai, alla kai to Picasso, tora Spacetourer, distixos tha stamatisei sintoma na paragetai....

Nikephoros

Member
Reaction score
15.584
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
nai, alla kai to Picasso, tora Spacetourer, distixos tha stamatisei sintoma na paragetai....
Δυστυχώς. Για εμένα ήταν το μοντέλο με τον σαφέστερο προσανατολισμό, μέχρι πρότινος. Βέβαια, βιάζομαι και εγώ να κρίνω πολλές φορές... Μήπως το νέο C4, πέρα από το αισθητικό κομμάτι, είναι ένα πραγματικά καλό αυτοκίνητο? Το C5 Aircross, οφείλω να ομολογήσω, ότι μου αρέσει και διαβάζοντας δοκιμές, είναι και αντικειμενικά ένα καλό αυτοκίνητο (και με υπέροχο εσωτερικό, με έντονα ρετρό στοιχεία!).

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
25.189
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Κατά καιρούς έχετε ακούσει πολλές φορές την γκρίνια μου για την καινούρια Citroen, ιδίως για την κατάργηση της υδροπνευματικής ανάρτησης και της φιλοσοφίας που κρύβεται πίσω από αυτή. Επειδή, όμως, σήμερα πήρα πίσω επισκευασμένο το Picasso (όλα εντάξει με την αποζημίωση του ατυχήματος και Απόστολε, εάν διαβάσεις αυτό το μήνυμα, η ευχή που μου έδωσες πραγματοποιήθηκε! Έγινε ακόμα καλύτερο, φοβερή δουλειά!), θα ήθελα να πω τα εξής:

Το έφεραν οι συγκυρίες να οδηγήσω πολλά διαφορετικά αυτοκίνητα τον τελευταίο καιρό, κάποια νοικιασμένα (αλλά πιο καινούρια από το Picasso και με λίγα χλμ, όσο ποιότητας "ενοικίασης" και να ήταν) και κάποια όχι, επίσης πιο καινούρια από το Picasso (να πω για όσους δεν ξέρουν ότι το δικό μου είναι το 1.6 hdi 116hp με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, μοντέλο αρχών του '14). Mεσαία, μικρομεσαία, SUV, κ.λ.π. Ακόμα και Range Rover Evoque! Ίσως σας φανεί υπερβολή, αλλά ούτε καν το τελευταίο με έκανε να αισθανθώ τόσο όμορφα ως οδηγός όσο στο Picasso (εξαρτάται και το τι ζητάει ο καθένας βέβαια!). Πολιτισμός, ποιότητα κύλισης, ιδανική ισορροπία οδικής συμπεριφοράς με άνεση και... ΤΑ ΦΡΕΝΑ!

Παρόλη την γκρίνια μου, νομίζω ότι και πάλι υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να μας κάνουν να την αγαπάμε σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό. Και όπως έχουμε ξαναπεί, οι μετρήσεις των περιοδικών, αδιάψευστος και αντικειμενικός μάρτυρας, το αποδεικνύουν.
Χαίρομαι Νικόλα. Είμαι κοντά σε ένα του 2018. Ελπίζω σύντομα να αλλάξει ο νόμος και να πέσουν τα τέλη εκτελωνισμού για να το φέρω. Θα σας κρατάω ενήμερους. Βλέπω το C4 coupe μου που είναι σχεδίασης 2005 και ακόμα φαίνεται σύγχρονο και όμορφο. Το Picasso είναι ένα ωραιότατο MPV το οποίο θα έχει αρκετά χρόνια αξιοπρεπούς παρουσίας στους δρόμους και για αυτό το επιλέγω χωρίς δεύτερες σκέψεις και με διόλου ευκαταφρόνητο ποσό κτήσης μιας και μιλάμε για την κορυφαία του έκδοση (Shine) με ότι υπάρχει διαθέσιμο από συστήματα ασφαλείας.

Last edited:
Reaction score
18.265
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
. Βλέπω το C4 coupe μου που είναι σχεδίασης 2005 και ακόμα φαίνεται σύγχρονο και όμορφο.
megali alithia

nonos

Member
Reaction score
24.391
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Μάλλον εγώ έχω πολλές απαιτήσεις. Ελάχιστα μοντέλα με κάλυψαν αισθητικά τα τελευταία 20 χρόνια από τη citroen και την Ds.
Ένα από αυτά Αποστολή ήταν σίγουρα η πρώτη c4 coupe.

Reaction score
18.265
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Μάλλον εγώ έχω πολλές απαιτήσεις. Ελάχιστα μοντέλα με κάλυψαν αισθητικά τα τελευταία 20 χρόνια από τη citroen και την Ds.
Ένα από αυτά Αποστολή ήταν σίγουρα η πρώτη c4 coupe.
apo periergia, apo tin DS pio se kalipse??

Apo tin Citroen poli omorfi sxediasi, to proto C4, C6 kai to telefteo Picasso gia ta dedomena tis katigorias tou.

kai arketa kompsa, alla oxi kati to exeretiko to C2, C5 X7.

Kai po tin Peugeot to teleytaio 508 pou den poula oyte stin Gallia

nonos

Member
Reaction score
24.391
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Και τα 3 πρωτοεμφανιζόμενα στη γκάμα Ds!

traffic

Member
Reaction score
6.795
Πόντοι
847
Περιοχή
Σαχάρα
Το Citroen 2 CV 6 Charleston γιορτάζει την 40η επέτειό του τον Οκτώβριο του 2020. Πίσω σε εικόνες!

Τον Οκτώβριο του 1980, η μάρκα με τα δοκάρια παρουσίασε το 2 CV 6 Τσάρλεστον στο περίπτερο Citroen στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού. Περιορίζεται σε 8.000 αντίτυπα, αυτή η ειδική σειρά ήταν τόσο επιτυχημένη που συμπεριλήφθηκε τελικά στη σειρά τον Ιούλιο του 1981, μέχρι το τέλος της παραγωγής του μυθικού "Deuche". Για την ιστορία, το τελευταίο 2CV που παράγεται ήταν ένα Τσάρλεστον στις 27 Ιουλίου 1990. Αυτό είναι το 5.114.969ο και το τελευταίο αντίγραφο του 2 βιογραφικού σημειώματος.
ΓΙΑ ΤΟ ΊΔΙΟ ΘΈΜΑ
Ces étonnantes 2CV qui ont fait l'objet de reportages à travers les ans...

Αυτά τα διασκεδαστικά βίντεο γύρω από το Citroen 2CV

Το αυτοκίνητο γιορτάζει την 40η επέτειό του αυτόν τον Οκτώβριο. Το 2 CV 6 Charleston ενσωματώνει τον υψηλότερο βαθμό φινιρίσματος και ισχύος που έχουμε δει στο βιογραφικό σημείωμα 2. Αναλαμβάνει το φινίρισμα club και διακρίνεται για την ιδιαίτερη ταπετσαρία και τους στρογγυλούς προβολείς του, ακριβώς όπως αυτοί που εξοπλίζουν το 2 CV Special.
"Αρχικά προτάθηκε με ένα κόκκινο delage και μαύρο φόρεμα, θα υποστηριχθεί στη συνέχεια από μια κίτρινη παραλλαγή Helios και Black τον Ιούλιο του 1982, η οποία στη συνέχεια θα αντικατασταθεί τον Ιούλιο του 1983 από μια ζωγραφισμένη έκδοση των δύο αποχρώσεις του γκρι, Grey Nocturne και Grey Cormoran".
Citroen 2 CV Τσάρλεστον: μια βαθμολογία που κρατά ψηλά καλά ...
Σήμερα για μια κυλιόμενη έκδοση σε καλή κατάσταση, η ακτή που παρατηρήθηκε για ένα 2 CV Τσάρλεστον είναι 14.500 ευρώ για την αρχική περιορισμένη σειρά και 10.500 ευρώ για την έκδοση καταλόγου.
Μπορείτε να θυμηθείτε το νεύμα citroen στο Τσάρλεστον του το 2008. Για την 60η επέτειο του 2 CV, μια περιορισμένη σειρά έχει ξεκινήσει σε ένα άλλο μοντέλο της σειράς, επίσης ανιχνεύσιμο, με το C3 Pluriel Τσάρλεστον. Βρίσκουμε την ίδια πραγματεία biton Red

Nikephoros

Member
Reaction score
15.584
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Σχετικά με το χαρακτηρισμό "η κληρονόμος", μας δουλεύει? Ιδέα μου είναι, ή εγώ βλέπω ότι δεν υπάρχει ούτε το παραμικρό "γονιδιακό" στοιχείο (μια που είμαι και βιολόγος...) που να αναδεικνύει την κληρονομική συνέχεια της C5X με ΤΑ, DS, CX, XM, C5 & C6...

Και επίσης, η DS δε βγήκε αυτοκίνητο του αιώνα, όπως λέει, αλλά προϊόν του αιώνα (ακόμα καλύτερα!), μπροστά από το 747 (το jumbo δηλαδή...) και το στυλό με την μπίλια! Ως αυτοκίνητο του αιώνα βγήκε το Ford T με 2ο το Mini και 3η την DS (τρομάρα τους, δημοσιογράφοι του ειδικού τύπου...).

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
25.189
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Σχετικά με το χαρακτηρισμό "η κληρονόμος", μας δουλεύει? Ιδέα μου είναι, ή εγώ βλέπω ότι δεν υπάρχει ούτε το παραμικρό "γονιδιακό" στοιχείο (μια που είμαι και βιολόγος...) που να αναδεικνύει την κληρονομική συνέχεια της C5X με ΤΑ, DS, CX, XM, C5 & C6...
Στην ονομασία υπάρχουν κοινά τα γράμματα C & X. Τι άλλο θέλεις?
Ωραίος βιολόγος είσαι :lol:

Reaction score
18.265
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Top Bottom