Πινακίδες ιστορικού οχήματος

Reaction score
18.221
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse

nonos

Member
Reaction score
23.853
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Γνωρίζει κανείς αν ο νέος νόμος δίνει τη δυνατότητα κατάθεσης των ιστορικών κρατικών πινακίδων σε καθεστώς προσωρινής ακινησίας στο πρότυπα των κοινών κρατικών πινακίδων?

dap

Member
Reaction score
1.495
Πόντοι
407
Δεν το γνωρίζω Χρήστο και νομίζω ότι μόνο μια Διεύθυνση Μεταφορών μπορεί να στο απαντήσει......

nonos

Member
Reaction score
23.853
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Και η άλλη ερώτηση που έχω είναι αν για την πώληση αυτοκινήτου με κρατικές ιστορικές πινακίδες απλά ακολουθείται η γνωστη διαδικασία μεταβίβασης όπως σε ένα κοινό αυτοκινητο + ποιο είναι το τέλος/παράβολο μεταβίβασης.

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Από το τεκμήριο εξαιρούνται τα ιστορικά αυτοκίνητα, δηλαδή αυτοκίνητα που διαθέτουν πιστοποιητικό αυθεντικότητας.
Από Cosmoteinsurance

Ισχύει αυτό;

nonos

Member
Reaction score
23.853
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Απ' όσο ξέρω και εγώ, ναι ισχύει.

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Απ' όσο ξέρω και εγώ, ναι ισχύει.
Δηλαδή παίρνουμε 10 και δεν μας κυνηγάει κανείς; :lol:
Θα τα πετάξω όλα τα σύγχρονα αν είναι έτσι που κάθε Ιανουάριο κλαίμε

nonos

Member
Reaction score
23.853
Πόντοι
1.387
Περιοχή
...
10 κάτω των 2000cc με κρατικές ιστορικές σημαίνει 10*(100τελη + 70ασφαλεια + 50κτεο) ανά έτος χωριά το κόστος έκδοσης και χαρακτηρισμού ως ιστορικό του καθενός αν δεν είναι ήδη.
Αλλά έτσι να σκέφτεστε και φυσικά θ ανέβουν τα τέλη στα ιστορικά. Όταν λέγαμε ότι μια χαρά ήμασταν απλά έπρεπε να σταματήσει το χάος με την έκδοση σε κάθε ρημαδι ,μετατροπή, βιασμό μοντέλου. Τώρα κρεμομαστε από τη κάθε κυβέρνηση πως θα ξυπνήσει...

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
...
10 κάτω των 2000cc με κρατικές ιστορικές σημαίνει 10*(100τελη + 70ασφαλεια + 50κτεο) ανά έτος χωριά το κόστος έκδοσης και χαρακτηρισμού ως ιστορικό του καθενός αν δεν είναι ήδη.
Αλλά έτσι να σκέφτεστε και φυσικά θ ανέβουν τα τέλη στα ιστορικά. Όταν λέγαμε ότι μια χαρά ήμασταν απλά έπρεπε να σταματήσει το χάος με την έκδοση σε κάθε ρημαδι ,μετατροπή, βιασμό μοντέλου. Τώρα κρεμομαστε από τη κάθε κυβέρνηση πως θα ξυπνήσει...

Αν δεν πάει στο υπουργείο, άνθρωπος με γνώση και αντίληψη τι σημαίνει ιστορικό, ή έστω διατηρητέο, αυτά θα βλέπουμε από κάθε άσχετο.

Το ύψιστο δείγμα της ασχετοσύνης τους είναι η υποχρέωση ΚΤΕΟ ετησίως, όταν τα οχήματα αυτά,
α. έχουν ειδικές κατασκευές, που μπορεί πχ να είναι μηχανικά φρένα σε 2 μόνον τροχούς. Με ειδικούς που τα συντηρούν. Με αγάπη. Τι θα πεί το ΚΤΕΟ ? Δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές ? ή ότι τα φώτα, λάμπες 40 W , δεν έχουν την λαμπρότητα / φωτεινότητα που πρέπει ? Για γέλια.
β. γράφουν ελάχιστα χιλιόμετρα ετησίως, σαν οχήματα επίδειξης, συμμετοχής σε εκθέσεις, κλπ όπου μπορεί να πηγαίνουν και με πλατφόρμα. Τι είναι ΤΑΧΙ με χιλιάδες χιλιομετρα ετησίως ?

Οι γραφειοκράτες, ξέρουν μόνον να προτείνουν νόμους, που στο χαρτί ίσως ακούγονται καλοί, αλλά στην πραγματικότητα ουδεμία σχέση έχουν με την πράξη.

minas

Member
Reaction score
3.038
Πόντοι
747
Τα πραγματα θα μπορουσαν να ειναι πολυ πιο απλα.Θα μπορουσαν πχ ολα τα αυτοκινητα πανω απο καποια πολυ μεγαλη ηλικια-ας πουμε 45 ετη- να εχουν σημαντικες διευκολυνσεις.Οπως χαμηλοτερα τελη,μη υποχρεωση εκδοσης ΚΕΚ,ευκολοτερες διαδικασιες μεταβιβασης και κληρονομησης(το τελευταιο θα βοηθουσε ακομα και στον ευκολοτερο αποχαρακτηρισμο,σε περιπτωση που ειναι για πεταμα).Με το σκεπτικο οτι ενα τοσο παλιο αμαξι συνηθως κανει πολυ λιγα χιλιομετρα,οποτε ειναι λογικο να μην εχει τις ιδιες υποχρεωσεις.Ουτε ιστορικες ουτε τιποτα.
Αν δεν κανω λαθος,στην Αγγλια ισχυει οτι τα αυτοκινητα ανω των 50 ετων δεν εχουν υποχρεωση για ΜΟΤ.Κι εδω,παλιοτερα υπηρχε συντελεστης παλαιοτητας στα τελη κυκλοφοριας,και τα παλια πληρωναν λιγοτερα.Καλλιστα θα μπορουσαμε απλα να αντιγραψουμε τη νομοθεσια αυτων των κρατων...αλλα οχι.

Φυσικα θεωρω κατι παραπανω απο βεβαιο,οτι σε μερικα χρονια,οσα αυτοκινητα εχουν χαρακτηριστει ως ιστορικα,θα αντιμετωπιστουν ως ειδος πολυτελειας και θα φορολογηθουν αναλογα.Ενω,οπως εγραψε και ο νονος,το οικονομικο οφελος ειναι αστειο σε συγκριση με τις κανονικες πινακιδες.Κατι τετοιες σκεψεις μου περνουσαν απο το μυαλο,σημερα που ειδα ενα sunny με κρατικες ιστορικες και πλαστικα τασια σουπερμαρκετ..:devil:

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Πονάει κεφάλι κόβει κεφάλι είναι η νοοτροπία.
Νονε +1000 για αυτά που είπες , ξεχάσαμε γιατί έγινε η απαγόρευση τότε εγώ θυμάμαι να γράφουν στα φόρουμ ότι έπιασαν στις κόντρες BMW καγκουρεμενη με ιστορικές πινακίδες και βανακια με τρύπες στο πάτωμα να κάνουν παραδώσεις.
Δεν είμαι κατά στο να χρησιμοποιούνται τα ιστορικά φορτηγά σαν φορτηγά αν είναι στην πρέπουσα κατάσταση ούτε οι κάτοχοι ιστορικών BMW να πατάνε το γκάζι λίγο παραπάνω αλλά να σεβόμαστε το τι είναι ιστορικό και να έχουμε συνείδηση ότι ανήκουμε σε μια κοινότητα ιδιοκτητών.

Last edited:

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Λοιποοοοον....
Πήγε χθες γνωστός μου να ρωτήσει στο μηχανολογικό για πινακίδες ιστορικού σε αγροτικό.
Η απάντηση είναι όχι , τα επαγγελματικά δεν παίρνουν ιστορικές.
Αν ισχύει αυτό μπράβο τι να πω, πόνυ θα βλέπουμε μόνο στο ΝΟΕΣΗΣ.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Λοιποοοοον....
Πήγε χθες γνωστός μου να ρωτήσει στο μηχανολογικό για πινακίδες ιστορικού σε αγροτικό.
Η απάντηση είναι όχι , τα επαγγελματικά δεν παίρνουν ιστορικές.
Αν ισχύει αυτό μπράβο τι να πω, πόνυ θα βλέπουμε μόνο στο ΝΟΕΣΗΣ.
Τα σκουριασμένα μυαλά που βάζουν στις υπεύθυνες θέσεις είναι για ρεκόρ Γκίνες.

Πριν τον ανασχηματισμό, είχαν εκεί μια κυρία, είχα ετοιμάσει ένα καυτό κείμενο για πάρτη της, αλλά με πρόλαβε ο ανασχηματισμός, που την άλλαξαν. Αλλά και ο νέος, τα ίδια είναι. WD 40 χρειάζεται και αυτός.

Τι λέτε βρε άσχετοι ?

Ιστορικό χαρακτηρίζεται ένα όχημα, βάσει ηλικίας ( άνω κάποιων ετών ), και εφόσον διατηρεί τα χαρακτηριστικά του ίδια από την εποχή της κατασκευής του.

Τι σημασία έχει αν είναι επαγγελματικό - ερασιτεχνικό ή ακόμα εκπαιδευόμενο ?

Εχουμε δει, πινακίδες ιστορικού, σε στρατιωτικά οχήματα ( πολεμικές μηχανές - τι πιο επαγγελματικό ), λεωφορεία ΜΜ ( επισης επαγγελματικά ), και ένα σωρό άλλα.

Φυσικά, οι σελίδες του φόρουμ δεν διατίθενται σε εμάς, τα μέλη για να υβρίζουμε , αλλά η αγανάκτηση είναι μεγάλη.

Εφόσον ένα όχημα ( είναι αυτά με τις ρόδες ή και ερπύστριες ) είναι σωστό στην ηλικία, και στις προδιαγραφές, τι σημασία έχει η προηγούμενη ιδιότητά του ?
Δεν την συνεχίζει. Μπαίνει σε ένα νέο καθεστώς, διατήρησης μιας ιστορικής κληρονομιάς. Και δεν σας ζητάμε επίδομα. Αντίθετα, πληρώνουμε την επισκευή - συντήρηση, και όλα τα τέλη - ΚΤΕΟ - Ασφάλειες που μας ζητάτε.

Απλώς, ακόμα μια φορά, οι άσχετοι - άτολμοι - αδιάφοροι, οδηγούν στην καταστροφή σημαντικά στοιχεία του παρελθόντος μας.

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Έγραψα ότι έγραψα με επιφύλαξη διότι η πληροφορία ήρθε από υπάλληλο του μηχανολογικού και όχι από κάποια λέσχη που οι άνθρωποι λόγο αγάπης και όχι λόγο υποχρέωσης ψάχνουν περισσότερο.
Δεδομένου ότι οι ιστορικότερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ελλάδας είναι η ΝΑΜΚΟ και η Θεοχαράκης που έβγαζαν κυρίως επαγγελματικά αν ισχύει είναι εγκληματικό απλά.

visa chrono

Member
Reaction score
28.526
Πόντοι
1.607
:dash::Xgrom:lock:

Εχετε καταλαβει πως μπορει να διαβαζουν και ανθρωποι που απλως πραγματικα βρηκαν ενδιαφερων σε αυτοο το φορουμ..
Τα παντα δεν ειναι ενα pc να γραφουμε για να περναει η ωρα μας ,..Ωραιο καλοκαιρι ειναι .. μπορει ο καθενας να κανει βολτες να βρει και αλλα ενδιαφερωντα ..απο το να βγαζει το αχτι του στα ανουσια αδαη σεντονια ..
Καλος κακος ετσι θα γραψω γιατι προφανως δεν μας φταιει ο αλλος παντα απο εμας ξεκινανε ολα ... και οταν διαβαζω μερικες φορες δεν αντεχω .. αερολογιες ξερολες και τα σχετικα ..
Και επειδη καποιος το πονα αυτο το φορουμ χωρις να εχω καποια αρμοδιοτητα αλλα τον Συμπαθω @Pierre Boulanger που το εστise καλο θα ειναι να κανουμε και καποια 2η σκεψη πριν γραφουμε τα παντα λαθος .. και οπως μας ερχονται ,..( Γραψτε καλυτερα μια ιστορια για το αμαξι σας παρα το τι μου ειπε ο Γειτωνας του Γειτωνα Ο Γειτωνας )
Για τους τυχων ορεξατους ..μην κανετε καν το κοπο να γραψετε κατι δεν με ενδιαφερει .. ανα θελετε γυριστε πισω χρονια μεσα εδω και δειτε γιατι τωρα φωναζω .. αφιερωστε λιγο χρονο εχει αμετρητες ιστοριες μοναδικες ισως ...

Αυτα και γεια σας ειναι ωραιο το γαλαζιο εξω ... και τους φιλους μου ευτυχως τους βλεπω ακομα ...:lovecitroen::citrolove: και εχουμε μαζωξη σε λιγο

@Pierre Boulanger love you mate αν και δεν στο δειχνω ...:lovecitroen:

:lock::lock::lock:

off topic ma ...

nonos

Member
Reaction score
23.853
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Και η άλλη ερώτηση που έχω είναι αν για την πώληση αυτοκινήτου με κρατικές ιστορικές πινακίδες απλά ακολουθείται η γνωστη διαδικασία μεταβίβασης όπως σε ένα κοινό αυτοκινητο + ποιο είναι το τέλος/παράβολο μεταβίβασης.
Το απαντώ μόνος μου αυτό, καθώς το έψαξα και οντως ακολουθείται η ίδια διαδικασία με ένα συμβατικό ΙΧ που μεταβιβάζεται.

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Δεν άκουσα φήμες φίλος φίλου γνωστός αδαής κτλ.
Αγόρασα ξαφνικά και άλλο πόνυ του οποίου ο ιδιοκτήτης είχε το χαρτί διαγραφής.
Μου έκανε το χατίρι και πήγε στο μηχανολογικό για να ρωτήσει αν μπορούμε να το βγάλουμε ιστορικό και μάλιστα περίμενε να δει συγκεκριμένο υπάλληλο που ασχολείται με αυτά.
Ο υπάλληλος του είπε ότι επαγγελματικά φορτηγά κτλ δεν βγάζουν ιστορικές πινακίδες.
Έβγαλα λίγη χολή το ξέρω και ζητώ συγγνώμη αλλά είναι μια σημαντική πληροφορία για τους λάτρεις του ιστορικού ότι τα επαγγελματικά δεν βγάζουν ιστορικές.

visa chrono

Member
Reaction score
28.526
Πόντοι
1.607
Και ζησαμε εμεις καλα και οι αλλοι καλυτερα ...

Στο σημερα και για οποιον διαβαζει ..καλο θα ηταν να ενημερωθειτε απο μια λεσχη και εναν ανθρωπο εκει ...στο τι ισχυει
Το κρατος μονο εκδωσει πινακιδων κανει ...
Και κανενα οχημα ιχ η επαγγελματικο οταν εχει οριστικη διαγραφη δεν βγαζει .. εαν ομως την κανεις λιγο πριν κλεισει η οποια επιχειρηση που δεν εχει δια γραψει το οχημα απο τα κιταπια της ..μια χαρα βγαζει ...

Αλλα μαλλον φημες μου το πε ο γειτωνας που το ακουσε απο τον αλλον που εχει εναν γνωστο στο υπουργειο ....

Sorry fot the off topic και γενικα ..απλος φορουμ ειναι οπως λεμε και γραφω οτι μου ερθει .. με τον διαχειριστη να διγραφει εαν θελει ..

Ciao ..

34432

Ρε που πιανω και γω σημα την γκαντεμια μου ... @Flaminio Bertoni

eshroom

Member
Reaction score
9
Πόντοι
222
Καλησπέρα. Απο τι στιγμή που τα τέλη είναι ούτος η άλλος χαμηλά για το Mehari, αξίζει να βγάλω ιστορικές πινακίδες; Υπάρχει ρίσκο στο μέλλον να αλλάξει ο νόμος και να ξανά περιορίσουν τη κυκλοφορία των ιστορικών; Κάνω ταξίδια στο εξωτερικό όπου τα Mehari εξαφανίζονται συχνά - η ασφάλεια ΦΙΛΠΑ είναι μικτή/κλοπής η τρίτου μονάχα;

Η άδεια κυκλοφορίας μου δεν γράφει ημερομηνία κατασκευής, μόνο πρώτης κυκλοφορίας στην Ελλάδα. Κατασκευάστηκε το 1969 πρώτη κυκλοφορία/εισαγωγή στην Ελλάδα, 1990. Εάν βάλω ιστορικές πινακίδες με κάρτα FIA, θα δείχνει η καινούργια άδεια σωστή ημερομηνία κατασκευής και θα πληρώσω τέλη για αμάξια άνω τον 45 ετών (δηλαδή μηδέν) η θα κρίνουν ότι "κατασκευάστηκε" πριν 34 χρόνια το 1990;

34690

visa chrono

Member
Reaction score
28.526
Πόντοι
1.607
Καλησπερα σας
Για αρχη θα σας προτεινα να διατηρησετε την αρχικη κρατικη αδεια με την πiστοποιηση fia or fiva . και την ασφαλεια του .
Εαν αλλαξει κατι τοτε το σκεφτεστε αναλογα .
Καλη συνεχεια

Top Bottom