Καλησπέρα και καλως ήρθες. Τέλειο το Μehari!!
Εχω και εγώ τι ίδιο δίλημμα για το 2CV, να κρατήσω τις κανονικές πινακίδες ή να βγάλω ιστορικές. Για το 2CV που έχει χαμηλά τέλη κυκλοφορίας δεν υπάρχει οικονομικό όφελος αν βάλω ιστορικές. Επίσης (αν δεν αλλάξει κάτι) τα ιστορικά θα έχουν κάθε χρόνο ΚΤΕΟ, αντί καθε 2, και κάθε 5 χρόνια νέα έκδοση άδειας, δηλαδή έξοδα και τρεχάματα.
Κανένας δε ξέρει στο μέλλον τι θα γίνει βέβαια, αλλα πληθαίνουν οι φωνές στην Ευρώπη για να μπουν περιορισμοί στα παλιά αυτοκίνητα, όπως μεγάλα τέλη κυκλοφορίας και απαγορευση στα κέντρα των πόλεων. Αν πάμε προς τα εκεί, οι Ιστορικές πινακίδες θα είναι μια λύση.
Για την ασφάλεια της ΦΙΛΠΑ δε γνωρίζω, ωστόσο με ένα τηλέφωνο η απορία σου θα λυθεί. Για το θέμα της ημερομηνίας, επειδή το έχω και εγώ αυτό το θέμα, ρώτησα σε μια σοβαρή Σχολή Οδηγών που ασχολείται με τέτοια και έμαθα οτι κάθε αυτοκίνητο στο Φάκελο που έχει στο Γραφείο Συγκοινωνιών, έχει την ημερομηνία κατασκευής, άσχετα αν δε την αναγράφαν στην άδεια κυκλοφορίας γιατί δε το απαιτούσε τότε ο νόμος. Αν κάνεις αίτηση, αλλάζει ή άδεια κυκλοφορίας και αναγράφεται και η ημερομηνία κατασκευής.